Početna - IZDVOJENO - Krećete na put? Evo kakvo je stanje na autocestama!
Automobil zima

Krećete na put? Evo kakvo je stanje na autocestama!

HAK je izvijestio kako se autocestom A6 Rijeka-Zagreb između tunela Tuhobića i čvora Bosiljevo 2 zbog povremene i mjestimične kiše koja se ledi u dodiru s tlom vozi uz ograničenje brzine. Od čvora Vrata do čvora Bosiljevo 2 pojedini tuneli nemaju električne energije, a ne rade ni benzinske crpke. Zimski su uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostale obavezna zimska oprema između čvorova Kikovice i Bosiljevo 1.

U Lici, Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, te većem dijelu unutrašnjosti kolnici su mokri i skliski, a zbog niskih temperatura moguća je i poledica. Vozačima se preporučuje da voze pozornije, uz veću udaljenost između vozila, te da izbjegavaju nagla kočenja ili ubrzavanje.

Sljemenska cesta u Zagrebu i dalje je zatvorena za sav promet zbog prepriječene ralice. Cijeli popis cesta u Hrvatskoj koje su zatvorene ili je njima ograničeno prometovanje možete pronaći na stranici HAK-a.

U Hrvatskoj će danas biti umjereno do pretežno oblačno, uglavnom na sjevernom Jadranu ujutro još ponegdje sa slabom kišom, a u Gorskome kotaru slabim snijegom. U Slavoniji, Baranji i većem dijelu Dalmacije prevladavat će sunčano, dok je na kopnu mjestimice moguća i magla.

Vjetar će većinom biti slab, na istoku umjeren istočni i jugoistočni. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana očekuje se umjerena i jaka, na udare olujna bura i istočnjak, a drugdje umjereno i jako jugo.

Najviša dnevna temperatura bit će od 0 do 5, u Gorskom kotaru od -3 do 0, na Jadranu većinom između 10 i 15 °C, malo niža ponegdje na sjevernom dijelu.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Radovi na uređenju Ulice R.K. Jeretova gotovi do 5. ožujka

Po najavi dobivenoj od Županijske uprave za ceste, radovi na uređenju ulice Rikarda Katalinić Jeretova trajati će do 5. ožujka.“Do ...