Početna - IZDVOJENO - Krećete na put? Evo kakvo je stanje na autocestama!
Automobil zima

Krećete na put? Evo kakvo je stanje na autocestama!

HAK je izvijestio kako se autocestom A6 Rijeka-Zagreb između tunela Tuhobića i čvora Bosiljevo 2 zbog povremene i mjestimične kiše koja se ledi u dodiru s tlom vozi uz ograničenje brzine. Od čvora Vrata do čvora Bosiljevo 2 pojedini tuneli nemaju električne energije, a ne rade ni benzinske crpke. Zimski su uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostale obavezna zimska oprema između čvorova Kikovice i Bosiljevo 1.

U Lici, Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, te većem dijelu unutrašnjosti kolnici su mokri i skliski, a zbog niskih temperatura moguća je i poledica. Vozačima se preporučuje da voze pozornije, uz veću udaljenost između vozila, te da izbjegavaju nagla kočenja ili ubrzavanje.

Sljemenska cesta u Zagrebu i dalje je zatvorena za sav promet zbog prepriječene ralice. Cijeli popis cesta u Hrvatskoj koje su zatvorene ili je njima ograničeno prometovanje možete pronaći na stranici HAK-a.

U Hrvatskoj će danas biti umjereno do pretežno oblačno, uglavnom na sjevernom Jadranu ujutro još ponegdje sa slabom kišom, a u Gorskome kotaru slabim snijegom. U Slavoniji, Baranji i većem dijelu Dalmacije prevladavat će sunčano, dok je na kopnu mjestimice moguća i magla.

Vjetar će većinom biti slab, na istoku umjeren istočni i jugoistočni. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana očekuje se umjerena i jaka, na udare olujna bura i istočnjak, a drugdje umjereno i jako jugo.

Najviša dnevna temperatura bit će od 0 do 5, u Gorskom kotaru od -3 do 0, na Jadranu većinom između 10 i 15 °C, malo niža ponegdje na sjevernom dijelu.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...