Početna - IZDVOJENO - Kreirajmo „bolji“ Internet zajedno
sid-2016-logo

Kreirajmo „bolji“ Internet zajedno

Centar tehničke kulture Rijeka povodom Dana sigurnijeg interneta, organizira besplatnu radionicu Sigurni surferina kojoj ćete se moći informirati o sigurnom korištenju svih prilika koje nudi online svijet.

Pitanja na koja ćete dobiti odgovore na besplatnoj radionici su: Što su virusi, malware, adware? Kako se obraniti od istih? Kako instalirati i pokrenuti antivirusni program? Što su ADBLOCKER-i? Kako ih instalirati u različitim preglednicima? Što su programi za čišćenje računala? Kako ih instalirati? Koji antimalware programi postoje i kako ih instalirati na vlastitom računalu? Koje su dobre prakse rada na računalu? Kako zaštititi svoje najmilije na webu?

Radionica Sigurni surferi će se održati u utorak, 09. veljače 2016., u Centru tehničke kulture Rijeka (Školjić 6, 1. kat) s početkom u 14:30 sati.Radionica je otvorena za sve građanke i građane i nije se potrebno prijaviti.

Fokus sigurnosti na internetu se tijekom godina sa kreiranja „sigurnijeg“ interneta prebacio na kreiranje „boljeg“ interneta. Bez obzira jesmo li djeca i mladi, roditelji i skrbnici, učitelji i socijalni radnici, ili čak i predstavnici industrije, zakonodavci i političari, svi imamo veliku ulogu. Internet nam nudi mnoge prilike, no treba biti svjestan i rizika na koje možemo naići u online svijetu te kako na njih odgovoriti vlastitim znanjima i vještinama.

CTK Rijeka probodi ovu radionicu uz financijsku podršku Ministarstva socijalne politike i mladih.

 

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...