Početna - IZDVOJENO - Krenula izgradnja rotora u Kostreni
sodici

Krenula izgradnja rotora u Kostreni

Nakon što su početkom godine potpisani ugovori o gradnji i tijekom ljeta izvršeno izmještanje postojećih elektroenergetskih i DTK vodova, sve je spremno za početak radova na rekonstrukciji raskrižja u Šodićima i izgradnju dugo očekivanog „rotora“ kod benzinske postaje INA kojim će se usporiti promet, a samim time i povećati sigurnost na ovom prometnom raskršću.

Od danas kreću radovi radi čega će biti nužna i privremena regulacija prometa. Iako će cesta tijekom izgradnje biti prohodna, za vrijeme izvođenja radova uvodi se režim naizmjeničnog prometovanja i vođenja prometa semaforima. Pješački promet će se također povremeno voditi posebno ograđenim putevima. Prilazi na cestu D8 za vrijeme izvođenja radova organizirat će se obilazno, privremenom prometnom signalizacijom.

Investitor izgradnje kružnog raskrižja u Šodićima su Hrvatske ceste. Početkom izgradnje posebno je zadovoljna općinska načelnica Mirela Marunić: „Izgradnju rotora u Šodićima obećali smo našim mještanima, a obećanja želim ispunjavati ili ih ne želim davati. Izgradnja ovog rotora nije samo pitanje cestovne infrastrukture, nego sigurnosti prometa i sigurnosti naših mještana“. Radovi će trajati 3 mjeseca, a izvode se prema projektu tvrtke AG projekt d.o.o. Rijeka, dok će radove izvoditi GP Krk d.d.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...