Početna - IZDVOJENO - Krenula naplata parkinga u krugu KBC Kantrida
Bolnica Kantrida

Krenula naplata parkinga u krugu KBC Kantrida

14. siječnja je krenula je naplata parkiranja u krugu KBC-a Kantrida. Cijena sata parkiranja je identična cijeni sata parkiranja u krugu KBC-a Rijeka i KBC-a Sušak i iznosit će 10 kuna po satu. Parkiranje će se naplaćivati radnim danom od 7 do 21 sat te subotom od 7 do 18 sati. Prvih 60 minuta se neće naplaćivati, kao i u vrijeme od 16 do 17 sati, odnosno za vrijeme posjete bolesnicima.

Parkiranje se neće naplaćivati niti nedjeljom i praznikom. Inače, radno vrijeme parkirališta je radnim danom od 6 do 22 sata te subotom od 6 do 20 sati.

Kao što je bilo i najavljeno prilikom potpisivanja Sporazuma o poslovno-tehničkoj suradnji krajem listopada prošle godine, između KBC-a Rijeka, Grada Rijeke, Rijeka plusa te KD Autotrolej, od sutra, 14. siječnja kreće naplata parkiranja u krugu KBC-a Kantrida. Do uvođenja naplate parkiranja u krugu, kako KBC-a Rijeka, tako i KBC-a Sušak i KBC-a Kantrida, došlo je na inicijativu Uprave KBC-a Rijeka, kako bi se prije svega uvelo reda u prometovanje bolničkim krugovima i osigurao nesmetan protok vozila, ponajprije onih interventnih.

Sporazum je rezultat inicijative KBC-a, s ciljem uređenja prometa u svim lokalitetima Kliničkog bolničkog centra Rijeka. Naime, praksa je pokazala da unutar KBC-a postoji velik problem s parkiranjem vozila. Analiza je pokazala da dnevno, samo kroz lokaciju bolnice u Rijeci prođe više od 2.000 vozila, a taj parking, među ostalima, koriste i građani koji rade u okolnim tvrtkama.
Temeljem sklopljenog Sporazuma Rijeka plus d.o.o. će organizirati uređenje prometa i naplatu parkiranja unutar granica lokaliteta KBC Rijeka, Sušak i Kantrida. Isto tako osigurat će svakodnevnu i stalnu protočnost vozila unutar svih lokaliteta KBC-a, a osigurat će i rezervirana parkirna mjesta za vozila javnog gradskog prijevoza, odnosno minibus i taksi, zatim za vozila osoba s invaliditetom te za vozila dostave za potrebe KBC-a. Rijeka plus osigurat će i sigurnost prometovanja za vozila i pješake i djelovanje specijalnog vozila „pauk“ koje će premještati nepropisno parkirana vozila na lokaciju za smještaj nepropisno parkiranih vozila na Brajdici.
S tim u vezi treba spomenuti i kako je već uvedena autobusna linija KBC koja povezuje sva lokaliteta KBC –a odnosno Rijeku i Sušak.
Također, treba spomenuti kako u petak, 15. 1.2016., kreće i naplata parkiranja u Ulici Vjekoslava Dukića, na Gornjoj Vežici. Parkiralište se nalazi u zoni 1, bez ograničenja parkiranja, s tim da sat parkiranja stoji 4 kune. Parkiranje se naplaćuje od ponedjeljka do petka od 7 do 21 sat, subotom od 7 do 18 sati, dok se nedjeljom, praznikom i blagdanom ne naplaćuje.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...