Početna - IZDVOJENO - Kristijan Staničić kandidat HDZ-a za riječkoga gradonačelnika
hdz

Kristijan Staničić kandidat HDZ-a za riječkoga gradonačelnika

Riječki Gradski odbor Hrvatske demokratske zajednice na sjednici u srijedu navečer jednoglasno je odlučio da je Kristijan Staničić kandidat te stranke za gradonačelnika Rijeke na predstojećim lokalnim izborima.

Predsjednik riječkoga HDZ-a Lucijan Vukelić za Hinu je rekao da je Staničić odabran kao odličan kandidat zbog svoje poletnosti, mladosti i iskustva. Staničić je dugogodišnji član stranke, a dokazao se u vođenju velikog sustava, s obzirom na to da je bio višegodišnji predsjednik Uprave hotelske kuće Liburnia Riviera Hoteli, rekao je Vukelić. Dodao je da Staničić ima potrebno znanje i elokventnost.

Prema podacima s interneta, Kristijan Staničić je rođen 1973. godine. Diplomirao je na Hotelijerskom fakultetu u Opatiji, a potom završio jednogodišnji studij Diplomatske akademije u Zagrebu. Godine 2001. magistrirao je na Fakultetu za hotelski i turistički menadžment u Opatiji.

Poslovnu karijeru počeo je u Ministarstvu vanjskih poslova RH, u kojem je radio od 1996. do 2001. godine.  U tom razdoblju tri je godine bio tajnik u hrvatskom veleposlanstvu u Ljubljani. Poslovnu karijeru nastavio je u gospodarstvu, na radnom mjestu pomoćnika direktora marketinga i prodaje Hoteli Novi. Radio je kao član Uprave te tvrtke, predsjednik Uprave Liburnia Riviera Hotela, predsjednik Uprave crikveničke hotelske tvrtke Jadran u stečaju te kao izvršni direktor prodaje i marketinga i prokurist, a potom i predsjednik Uprave Hotela Bernardin iz Portoroža u Sloveniji.

Riječki HDZ je relativno dugo tražio odgovarajuću osobu za kandidata za riječkoga gradonačelnika. U medijima je bilo objavljivano da je vrlo izgledna kandidatkinja Carla Konta, ali se odustalo od njezine kandidature.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...