Početna - IZDVOJENO - Krpelji već aktivni
komarac

Krpelji već aktivni

Vlažna topla zima i proljetno sunce obradovali su berače šparoga, no tijekom boravka u prrirodi u ovo vrijeme valja biti oprezniji. Upravo zbog takvih klimatskih uvjeta zajedno sa šparogama stižu i nametnici – krpelji, komarci i ostali štetnici. Krpelji su već uveliko aktivni, pa je potrebno obratiti pozornost nakon boravka u prirodi, a kućne ljubimce zaštititi adekvatnim preparatima.

Očita je preuranjenost njihove pojave budući da su inače najprisutniji tijekom svibnja. Preporučljivo je stoga izbjegavanje mjesta gdje je zamijećeno da ima puno krpelja, a prilikom boravka u prirodi obavezno se treba zaštititi prikladnom odjećom i obućom.

Komarci koji su najbrojniji prezimljavaju kao gravidne ženke (Culex pipien) ili u stadiju jajašaca (Aedes albopictus – tigrasti komarac). Veći broj prezimjelih jedinki ili jajašaca pogodovat će brojnijoj prvoj generaciji komaraca.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Prijavite se na malonogometni turnir u povodu Dana sporta

Glavni događaj na ovogodišnjem Danu sporta bit će malonogometni turnir. Turnir će se održati u subotu, 28.5.2022. godine, na pomoćnom ...