Početna - IZDVOJENO - „Kvarner family 2015“ u pripremi
kune4
web

„Kvarner family 2015“ u pripremi

Primorsko-goranska županija je raspisala Javni poziv bankama za iskazivanje interesa za uključivanje u program kreditiranja „Kvarner Family 2015“ namijenjen privatnim iznajmljivačima s područja PGŽ.

Interes su iskazale tri komercijalne banke, Hrvatska poštanska banka, Erste banka i Zagrebačka banka koje su spremne kreditirati investicije u podizanje kvalitete smještaja ili ugostiteljskih ponuda u domaćinstvima. Ukupni iznos kreditnog potencijala je 5 milijuna kuna uz fiksne kamate od 5,7 – 6%, pri čemu će Županija subvencionirati kamatu na odobrene kredite u visini 5% za ulaganja na području Gorskog kotara i malih otoka (Unije, Susak, Ilovik, Vele i Male Srakane), dok za ostala područja PGŽ subvencija kamata iznosi 4%. Na taj način će kamate za krajnjeg korisnika kredita iznositi najviše 1 odnosno 2% godišnje. U proračunu Primorsko-goranske županije za tu će namjenu biti osigurano ukupno 700.000 kuna kroz razdoblje od pet godina.

Slijedi potpis ugovora s bankama, a nakon toga bit će raspisan Javni poziv zainteresiranim iznajmljivačima za podnošenje zahtjeva na kreditni program „Kvarner family 2015“ koji je osmišljen u suradnji s Turističkom zajednicom Kvarnera s ciljem podizanja kvalitete turističke ponude u privatnom smještaju.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Na Crekvini se danas sade mlada stabla kestena

Gradonačelnik Kastva Matej Mostarac podijelio je vijest na svojoj službenoj Facebook stranici kako se danas sade mlada stabla kestena na ...