Početna - MORE I NAUTIKA - Kvarnerski guc i lošinjska Primavera na festivalu u Francuskoj

Kvarnerski guc i lošinjska Primavera na festivalu u Francuskoj

Primorsko-goranska županija ove godine sudjeluje na jednom od najvećih festivala mora i pomorske baštine “Escale à Sète” kroz svoj Projekt Mala barka 2: Očuvanje pomorske baštine Sjevernog Jadrana koji se provodi unutar Programa suradnje INTERREG-V-A Slovenija-Hrvatska.

Festival se održava u francuskom mediteranskom gradu i vodećoj ribarskoj luci Setu od 27. ožujka do 2. travnja 2018. godine. Uz Primorsko-goransku županiju, na Festivalu sudjeluje i projektni partner Turistička zajednica Kvarnera koja posjetitelje kroz raznorazne aktivnosti, promotivne materijale i direktnu komunikaciju upoznaje s Kvarnerom kao destinacijom bogatih maritimnih, kulturnih sadržaja, prirodnih ljepota i bogate gastronomske ponude.

Hrvatsku pomorsku baštinu s područja Kvarnera predstavljaju i Grad Mali Lošinj, Turistička zajednica Malog Lošinja te udruga Ekomuzej Moščenička Draga sa svojim tradicijskim barkama – Lošinjskom regatnom pasarom Primavera i Kvarnerskim gucom MD 551 koje izlažu na Festivalu i koje su prikazane na priloženoj fotografiji.

Festival je jedinstvena manifestacija koja se sastoji od raznoraznih prigodnih događanja, znanstvenih predavanja, izložbi, plovidbi morskim kanalima grada, demonstracije pomorske vještine i tradicijskih plovila svih veličina, ribarenja te bogate gastronomske ponude bazirane na mediteranskoj ribi i plodovima mora pripremljenim na tradicionalan način.

Ovogodišnji Festival je poseban za Hrvatsku s obzirom na to da ima status Počasnog gosta Festivala te zajedno s Italijom predstavlja bogatu pomorsku tradiciju, kulturu i turističku ponudu za 2018. godinu u sklopu programa “Jadranske kulture”  kao centralnog festivalskog događanja.“

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

VIDEO: Gužva na Pasjaku – Za ulazak u Hrvatsku čeka se i do 8 sati

Zašto se putnike u tranzitu nije moglo izdvojiti u protokol tranzita, pojednostaviti cijelu situaciju i izbjeći ove enormne gužve? Pojačan je ...