Početna - IZDVOJENO - Legendarni gitarist BB King otrovan?
bb king
web

Legendarni gitarist BB King otrovan?

Legendarni gitarist preminuo je mirno u snu u svom domu u Las Vegasu 14. svibnja. No, njegove kćeri Karen Williams i Patty King podnijele su tužbu u kojoj tvrde da su BB Kinga ubili njegova menadžerica LaVerne Toney i osobni asistent Myron Johnson. I Toney i Johnson odbili su komentirati optužbe.

Dva tjedna nakon smrti legendarnog blues gitarista B.B. Kinga, bit će pokrenuta istraga zbog mogućeg ubojstva, najavio je u ponedjeljak mrtvozornik u američkoj saveznoj državi Nevadi. Mrtvozornik nadležan za tijelo obavlja obdukciju, a nalazi će biti gotovi za 6-8 tjedana. Mediji dodaju da je  odgođen pogreb, koji se trebao održati u Memphisu.

Sukob bliskih suradnika preminule legende i njegovih kćeri traje već neko vrijeme. Naime, nekoliko dana prije nego li je BB King preminuo, kćeri su izgubile pravnu bitku protiv Toney i Johnsona u kojoj su ih optužili da zlostavljaju njihovog oca. Presuda suda u Nevadi omogućila je Toney, Kingovoj dugogodišnjoj menadžerici, punu kontrolu nad njegovim poslovima.

Kingove kćeri optužile su Toney da krade novac i zanemaruje medicinske potrebe njihovog oca. Također, tvrdile su da je Toney zabranila ocu da viđa vlastite kćeri, ali i druge glazbenike poput Willieja Nelsona i Erica Claptona.

B.B. King, pravim imenom Riley B. King, smatra se jednim od najvećih gitarista svih vremena.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za školsku/akademsku godinu 2020./2021.

Na temelju članka 16. Odluke o stipendiranju učenika i studenata (“Službene novine Primorsko-goranske županije“ broj 34/15), članka 44. Statuta Grada ...