Početna - IZDVOJENO - Liburnia uplovljava u River
lff

Liburnia uplovljava u River

Liburnia Film Festival, festival hrvatskog dokumentarnog filma koji se krajem kolovoza održava u Opatiji, svoju već uhodanu cjelogodišnju filmsku turneju ”Liburnia uplovljava” od veljače do svibnja nakratko će “usidriti” u riječki River pub. Svakog ponedjeljka od 21 sat publika ovog popularnog okupljališta imat će priliku upoznati se s recentnom hrvatskom dokumentarnom produkcijom, u intimnoj atmosferi puba, kroz program prigodno nazvan Liburnia uplovljava u River.

Kako prostoru i dolikuje, ”uplovljavanje” će 6. veljače otvoriti pravi rokerski film, ”Zoffski Grč” redatelja Zorana Kreme o kontroverznom frontmanu riječke rock skupine Grč Zoranu Štajduharu Zoffu poznatom po osebujnom i surovom scenskom nastupu koji, kako to razotkriva film, ima i prilično nježnu privatnu stranu.

Program će u veljači nastaviti glazbeni dokumentarci, pa je 13. veljače na rasporedu ”Edo Maajka – Sevdah o Rodama” redatelja Silvija Mirošničenka, 20. veljače ”Punčke” Filipa Meštrovića i Marinka Marinkića te ”Posljednjih 100” Morane Komljenović o posljednjih sto dana jedne ere kultnoga riječkog Palacha, a potkraj mjeseca bit će prikazan ”Rock’n’Roll je kriv za sve?”, dokumentarac riječkih autora Deana Lalića i Sanjina Stanića, o grupi Fit.

– U planu su i mjesec ljubavnog dokumentarca, mjesec angažiranog dokumentarca te, pred samo ljeto, dokumentarne turističke razglednice s Jadrana, kazala je Jelena Androić uime LFF-a, dodavši da je ulaz na sve projekcije besplatan.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...