Početna - TOP3 - Liburnicon 2018. – Vilenjački duh ispunio opatijsku osnovnu školu

Liburnicon 2018. – Vilenjački duh ispunio opatijsku osnovnu školu

13. Liburnicon iznenadio velikim brojem posjetitelja i kvalitetom programa kojeg je obilježila tema – vilenjaci

Vilenjački duh ispunio je opatijsku osnovnu školu ovoga vikenda na Festivalu Liburnicon, a veseli zvuci vilenjačke glazbe i kostimirani i dobro raspoloženi posjetitelji, njih oko 2200, prenijeli su ovu magičnu atmosferu Opatijom.

Središnji dio festivala svakako su bila predavanja, među kojima treba izdvojiti predstavljanje književnog opusa jednog od počasnih gostiju festivala – britanskog pisca Jonathana Strouda – koji je nezaboravnim i lako čitljivim stilom, s više od šest milijuna prodanih knjiga zaradio svjetsku slavu kao jedan od najboljih pisaca fantastične književnosti za djecu i mlade.

Izrazito zanimljivo predavanje održao je i Steve Lundin (poznatiji po pseudonimu Steven Erikson), kanadski književnik koji se niz godina bavio arheologijom, govorio o arheološkim istraživanjima koja se, iz različitih razloga, zabranjuju, otežavaju ili ne financiraju, kao i o kontroverznim rezultatima i otkrićima. S još kontroverznijim temama nastavljeno je u popularnom talk-showu TV voditelja Krešimira Miška, koji je sa svojim gostima, ali i publikom, raspravljao o implozijskim tehnologijama Viktora Schaubergera, austrijskog izumitelja i (pseudo)znanstvenika čije je nacrte zaplijenjenila vlada SAD-a odmah nakon Drugog svjetskog rata, zbog njihovih mogućih vojnih i tehnoloških aplikacija.

Eksperimentalni fizičar i domaći izumitelj Davor Jadrijević, pokazao je kako se može levitirati pomoću magneta, a počasni gost i poznati strip-ilustrator Enis Čišić prezentirao je kako radi naša vizualna memorija. Zanimljiva su bila i predavanja naših znanstvenika Korada Korlevića (Istarski mitovi i legende) te Ivice Puljka (Što još ne znamo?).

Liburnicon su obilježile i brojne radionice, kvizovi i igre, a posebno velika igraonica s više od 30 stolova na kojima su posjetitelji mogli isprobati jednu od gotovo dvije stotine različitih društvenih stolnih igara.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Na Kvarneru kreće snimanje psihološkog trilera “Slana voda”

Primorski krajolik Istre i Kvarnera poslužit će kao lokacija snimanja filma „Slana voda“, kratkometražnog psihološkog trilera u režiji Paule Mangano. ...