Početna - GOSPODARSTVO - Lista Svjetske banke: Hrvatska pala na 89. mjesto
Graf-pad

Lista Svjetske banke: Hrvatska pala na 89. mjesto

Danas je Svjetska banka predstavila izvješće koje prati napore država na jačanju pravnih institucija te smanjenju složenosti i troškova regulatornih procesa.

U tom izvješću, u kojem se analiziraju propisi koji se primjenjuju na tvrtke u 10 područja poslovne regulative, vidljivo je kako je Hrvatska “nazadovala” u svojoj poziciji te se sada nalazi na 89. mjestu, a na čijoj se “rang listi” nalaze 189 zemalja. U prošlogodišnjem izvješću Hrvatska se nalazila na 84. poziciji od ukupno 186 zemalja. Bitno je, dakle, napomenuti da je ustvari ove godine Hrvatska pala samo za jedno mjesto na listi, s obzirom da bi nakon korekcije podataka i dodatne četiri zemlje u izvješću, lani bila plasirana na 88. mjestu.

U izvješću se ističe da je u proteklih godinu dana Hrvatska provodila reforme u područjima pokretanja poslovanja, plaćanja poreza, međunarodnog trgovanja, izvršenja ugovora i rješavanja nelikvidnosti.

Od zemalja u regiji ispred Hrvatske plasirane su Slovenija, na 33. mjestu, dok je Crna Gora na 44. mjestu, Bugarska na 58., Rumunjska na 73., a Kosovo na 86. mjestu.

Odmah iza Hrvatske, na 90. mjestu, plasirana je Albanija, dok je Srbija na 93., a Bosna i Hercegovina na 131. mjestu.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...