Početna - GOSPODARSTVO - Lista Svjetske banke: Hrvatska pala na 89. mjesto
Graf-pad

Lista Svjetske banke: Hrvatska pala na 89. mjesto

Danas je Svjetska banka predstavila izvješće koje prati napore država na jačanju pravnih institucija te smanjenju složenosti i troškova regulatornih procesa.

U tom izvješću, u kojem se analiziraju propisi koji se primjenjuju na tvrtke u 10 područja poslovne regulative, vidljivo je kako je Hrvatska “nazadovala” u svojoj poziciji te se sada nalazi na 89. mjestu, a na čijoj se “rang listi” nalaze 189 zemalja. U prošlogodišnjem izvješću Hrvatska se nalazila na 84. poziciji od ukupno 186 zemalja. Bitno je, dakle, napomenuti da je ustvari ove godine Hrvatska pala samo za jedno mjesto na listi, s obzirom da bi nakon korekcije podataka i dodatne četiri zemlje u izvješću, lani bila plasirana na 88. mjestu.

U izvješću se ističe da je u proteklih godinu dana Hrvatska provodila reforme u područjima pokretanja poslovanja, plaćanja poreza, međunarodnog trgovanja, izvršenja ugovora i rješavanja nelikvidnosti.

Od zemalja u regiji ispred Hrvatske plasirane su Slovenija, na 33. mjestu, dok je Crna Gora na 44. mjestu, Bugarska na 58., Rumunjska na 73., a Kosovo na 86. mjestu.

Odmah iza Hrvatske, na 90. mjestu, plasirana je Albanija, dok je Srbija na 93., a Bosna i Hercegovina na 131. mjestu.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Ovog vikenda otvoren je Dom Lisina, pogledajte kako je bilo na otvorenju! (FOTO)

Ove subote svečano je ponovno otvoren Dom Lisina, nakon završene prve faze obnove. Uređeno je prizemlje u kojem će boraviti ...