Početna - IZDVOJENO - Ljeto u Rijeci bit će ispunjeno radovima na cestama
radovi na cesti
Ilustracija

Ljeto u Rijeci bit će ispunjeno radovima na cestama

U razdoblju od 15. lipnja do 15. rujna 2015. na 150 lokacija u Rijeci izvodit  će se radovi na prometnicama. Riječka gradska vlast dala je suglasnost za obavljanje projekata koje će najviše provoditi Vodovod i kanalizacija, a slijede Hrvatske ceste, Energo, Hrvatske telekomunikacije i Rijeka promet. Najveći radovi  obavljat će se u Ulici Riva koja će biti temeljito rekonstruirana od Žabice do Transadrije tijekom srpnja i kolovoza, piše Novi list.

– Grad Rijeka temeljem Zakona o gradnji nije donio odluku o zabrani izvođenja bilo kakvih vrsta radova na cestama na području Grada Rijeka u vrijeme ljetne sezone, ali je Odlukom o nerazvrstanim cestama utvrđeno da u razdoblju od 15. lipnja do 15. rujna, u pravilu, nije dozvoljeno zauzimanje ili prekopavanje nerazvrstanih cesta, osim u naročito opravdanim slučajevima na temelju prethodne pisane suglasnosti gradonačelnika. Budući da je u tijeku niz investicijskih zahvata, ocijenili smo da radove treba nastaviti – rekla je pročelnica Odjela gradske uprave za komunalni sustav Irena Miličević.

Na nerazvrstanim cestama i javnim površinama grada Rijeke u tijeku je izvođenje radova na realizaciji projekta za koji su osigurana sredstva kreditom Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) na području mjesnih odbora Srdoči, Gornji Zamet, Grbci, Podmurvice, Pehlin, Škurinje, Drenova i Brašćine-Pulac, na izgradnji i rekonstrukciji sustava javne odvodnje otpadnih voda u dužini od 26 kilometra i izgradnji kanalizacijske crpne stanice »Lukovići«, te istovremeno na prelaganju, rekonstrukciji i gradnji 12,6 kilometara vodovodnih ogranaka. Realizira se i projekt koji se financira sredstvima iz programa EIB/CEB i obuhvaća radove na izgradnji i rekonstrukciji 6,4 kilometra kanalizacije i 3,2 kilometra vodovodne mreže na području Donje Drenove, Srdoča, izgradnji nove kanalizacijske crpne stanice na Gornjem Zametu i rekonstrukciji crpne stanice na Kostabeli s pripadajućim cjevovodima. U tijeku je izgradnja kabelske veze na povezivanju trafostanica Pehlin i Turnić. Obavljaju se i manji zahvati na priključenju objekata na komunalnu infrastrukturu.

– Za vrijeme izvođenja radova polaganja komunalne infrastrukture u trupu prometnica i javnih površina na području grada Rijeke, promet na području izvođenja radova odvijat će se uvođenjem privremene regulacije na način da se promet odvija jednim voznim trakom, naizmjeničnim propuštanjem, regulacijom gradilišnim semaforima, preregulacijom ulica s dvosmjernim režimom prometa u ulice za prometovanje samo jednim smjerom, ili regulacijom prometa od strane prometne policije u slučajevima većih zastoja – najavila je Miličević.

Izvor: Novi list

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...