Početna - IZDVOJENO - Lokvarski kalendar: prva polovica godine sušna
Lokvarski kalendar
Foto: meteohmd

Lokvarski kalendar: prva polovica godine sušna

Oko pučke meteorologije uvijek se lome koplja – koliko točno pogađa kakvo će biti vrijeme? Je li doista moguće na temelju znakova iz prirode pouzdano znati što nas očekuje? No vjerovali u to ili ne, rijetko tko će propustiti priliku da čuje što predviđaju narodne mudrosti.

Članovi Udruge ljubitelja lokvarskih starina iz Lokava i ove su godine pratili vrijeme tijekom dvanaest dana od blagdana Svete Lucije do Božića i metodom brojanica na Lokvarskom kalendaru najavili kakvo nas vrijeme očekuje u 2014. godini.

Prosinac je ove godine bio neobično topao mjesec s puno vlage. Za razliku od nekih predviđanja da nas očekuje jedna od najoštrijih zima u proteklih stotinu godina, predsjednica lokvarske udruge Mirjana Pleše tvrdi da je nećemo pamtiti po obilju snijega.

Brojanice kažu da će prvih šest mjeseci i polovica sedmog mjeseca biti izuzetno suhi, ali da će od druge polovice srpnja do kraja godine biti kiše, rosulje i magle.

 

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Sutra u Matuljima akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Gradsko društvo Crvenog križa, sutra, 24. rujna organizira akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Ovo je sjajna prilika za sve one koji ...