Početna - IZDVOJENO - U Lovranskoj Dragi otvoren Društveni dom za mlade
dom za mlade

U Lovranskoj Dragi otvoren Društveni dom za mlade

U Lovranskoj Dragi otvoren je Društveni dom za mlade. Primorsko-goranska županija dom je obnovila s 240 tisuća kuna i predviđeno je da u njemu borave volonteri Europske volonterske službe koji će doprinositi očuvanju prirodnih i kulturnih vrijednosti našega kraja.

U domu je predviđen smještaj osam volontera. Otvorili su ga primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, lovranski načelnik Alan Sanković, ravnatelj Parka prirode Učka Egon Vasilić, županijska pročelnica za socijalnu politiku i mlade Dragica Marač te volonteri iz Portugala koji ondje već borave.

Dom u Lovranskoj Dragi kruna je aktivnosti iz protekle godine  – prvo je otvoren informativno-edikativni punkt za mlade u Rijeci, potom isti takav i u Lovranu, u svibnju ove godine. Pročelnica Marač zadovoljno ističe da su stigli prvi gosti iz Belgije. “Mi smo im dali prostor, omogućili da imaju gdje učiti, raditi, obnavljati nasade maruna i učiti o ekologiji i ljepotama naše županije. Dalje neka oni povlače sredstva, neka razvijaju programe, mi ćemo im rado i dalje biti podrška i pomoć”, poručila je Dragica Marač.

Župan Komadina istaknuo je da županijski upravni odjel za socijalnu politiku i mlade od osnivanja ispunjava svoju funkciju. “Socijalne politike nisu socijala, nego uključivanje raznih društvenih skupina i provođenje raznih aktivnosti, prvenstveno mladih”, rekao je Komadina. Dodaje da je Županija partner svim gradovima i općinama koji žele učiniti nešto dobro za svoje mlade, da se mladi druže, okupljaju i razvijaju svoje sposobnosti za budući život.

Iz Primorsko-goranske županije najavljuju da slijedi otvorenje još dva doma za mlade poput ovoga u Lovranskoj Dragi – u Gorskome kotaru i na otocima.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...