Početna - IZDVOJENO - Majka preminule djevočice je profesorica hrvatskog jezika
sudski bat
web

Majka preminule djevočice je profesorica hrvatskog jezika

Tragedija koja se dogodila u Rijeci prije nekoliko dana, smrt dvogodišnjakinje s Turnića, poprima svoje konture.

Podsjetimo, nakon što je majka unesrećene djevojčice pozvala Hitnu pomoć, Hitna je po dolasku utrvdila da je curica bila mrtva već 20 sati. Sudsko vještačenje utvrdilo je da se nije radilo o nasilju fizičkog karaktera, već da je djevojčica preminula od prevelike doze lijekova namijenjenih isklučivo odraslim osobama, naime, u tijelu djevočice pronađeni su dokazi da je djevojčica u sebi imala antidepresive.

Majka djevojčice je u teškom psihičkom stanju. Naime, i prije ove tragedije, majka se liječila na psihijatrijskom odjelu riječkog KBC-a i pila spomenute antidepresive. Radi se o 35-godišnjoj Riječanki, profesorici hrvatskog jezika i književnosti, koja je po završetku fakulteta psihički oboljela. Je li uzrok oboljenju neimaština i sveopće loša situacija? Je li kriva država što visoko obrazovani ljudi završavaju na ovakav način?
Otac i majka malene prvo su živjeli kao podstanari, međutim, zbog očeve ovisnosti o drogama i alkoholu te zbog nezaposlenosti majke, bili su prisiljeni vratiti se majčinim roditeljima i živjeti s njima.
Susjedi su svjedočili da je majka često znala biti rastresena kada bi je susreli na hodniku zgrade, no svi govore da je svoju kći voljela, prenosi jutarnji.hr.

Prema nalazima je očito da je djevočica duže vrijeme pila antidepresive i očito je da joj je te iste antidepresive davala majka. Zašto? Utvrdit će sud.

Riječanka, majka djevojčice, trenutno se nalazi u pritvoru, gdje su je policajci doveli po prijedlogu tužiteljstva koje je naredilo istragu zbog sumnje da je ubila dvogodišnju kćer, čije je tijelo 30. listopada pronađeno u stanu u kojem su živjeli s njezinim roditeljima.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...