Početna - IZDVOJENO - Malik Fest- mitovi i legende
malik fest

Malik Fest- mitovi i legende

“Malik fest” je festival mitova i legendi Istre i Kvarnera koji kroz oživljavanje povijesti spaja teatar, glazbu, vještine mačevanja, pričanje priča, domaće delicije, likovnu i scensku umjetnost. “Malik fest” će se održati na Trsatskoj gradini u subotu i nedjelju, 30. i 31. svibnja.

Budući da ove godine traje dva dana, festival, osim neizostavnog druženja s bićima iz mitova i legendi, nudi najbogatiji program do sada – izložbe, radionice, predstave, koncerte, performanse, predstavljanja knjiga, predavanja i tradicijske igre, te bogatu ponuda autohtonih proizvoda, rukotvorina i delicija.  Osim oživljavanja raznih likova iz priča, festival se trudi predstaviti najbolje od lokalnih proizvođača, umjetnika, obrta i udruga. Vrlo je važno poduprijeti male poduzetnike koji čuvaju tajne proizvodnje meda, sira, vina, rakija, kolača i slastica. One koje izrađuju rukotvorine i unikate, one koji svoj rad predstavljaju mladima i djeci kroz zanimljive i korisne radionice, i one koji žele podijeliti svoje znanje o davnim vremenima.

Gradina će na dva dana živjeti u jednom sasvim drugom vremenu, na taj način najbolje predstavljajući nematerijalnu kulturnu baštinu – mitove i legende Istre i Kvarnera, ali i baveći se temama odnosa čovjeka prema prirodi i ekologiji.

Program festivala možete pogledati ovdje.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za školsku/akademsku godinu 2020./2021.

Na temelju članka 16. Odluke o stipendiranju učenika i studenata (“Službene novine Primorsko-goranske županije“ broj 34/15), članka 44. Statuta Grada ...