Početna - IZDVOJENO - Manifestacija Hrvatska volontira završena
Foto: web

Manifestacija Hrvatska volontira završena

Manifestacija Hrvatska Volontira održavala se od 19. do 24. svibnja 2014., a uključivala je veliki broj pojedinaca, organizacija civilnog društva, institucija i tvrtki koje su kroz različite javne akcije u svojim zajednicama promovirali volontiranje. Prošlogodišnja kampanja, održana je pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske, i okupila je 2.154 volontera koji su kroz 184 volonterske akcije na području cijele Hrvatske društvu poklonili ukupno 9.250 sati.
Ove godine naglasak kampanje stavljen je na volontiranje mladih. Volonteri iz više od 60 hrvatskih gradova ove godine sudjelovali su u više od 300 volonterskih aktivnosti kako bi svojim doprinosom potakli izgradnju sretnije i bolje zajednice. S obzirom da se ovogodišnje izdanje manifestacije ”Hrvatska volontira” odvijalo u svijetlu poplava koje su pogodile Hrvatsku i susjedne zemlje, velik broj planiranih volonterskih aktivnosti preusmjereno je na organiziranje i slanje humanitarne pomoći za krizna područja. Manifestacija ”Hrvatska volontira” je, unatoč nastalim okolnostima, izvedena upravo kao podsjetnik na vrijednosti dobrovoljnog angažmana građana uvijek, a posebno u izvanrednim okolnostima.
Manifestacija ”Hrvatska volontira“ organizirana je već četvrtu godinu za redom, a mobilizirala je ogroman broj organizatora volontiranja i volontera u zajedničkom isticanju značaja volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...