Početna - SPORT - Maraton “Homo si teć” i u Opatiji
foto: afs Franjo Slavić

Maraton “Homo si teć” i u Opatiji

Predviđeno trajanje uspostave privremenog prometnog rješenje za trasu na području grada Opatije bit će od 10.00 do 15.00 sati.

U organizaciji Riječkog sportskog savezau nedjelju, 22.04.2018.g., u sklopu utrke „Homo si teć“, održava se i utrka maratona na relaciji Rijeka – Opatija, i natrag s okretištem na Slatini.

Kako se radi o dugogodišnjoj i široko poznatoj, te medijski atraktivnoj manifestaciji na kojoj se očekuje preko 10.000 sudionika, a koja se po treći puta organizira i na području Grada Opatije, zbog organizacije utrke potrebno je zatvaranje prometa u cijelosti i na prometnicima koje se nalaze na području Grada Opatije.

Tako će prema prometnom rješenju izrađenom od strane Rijeka prometa u potpunosti biti onemogućen promet od raskrižja ulica Pavlovac – I. M. Ronjgova,  ulica I. M. Ronjgova i Ivana Poščića (Tošina-Volosko) prema i iz Rijeke, te od raskrižja M. Laginje i M.Tita do Slatine.

Sav promet prema i iz Rijeke odvijat će se iz smjera Matulja, preko Nove ceste.

Autobusni promet u cijelosti će se odvijati Novom cestom.

Trkači će tako iz Rijeke prema Opatiji trčati prometnicima kroz Grad Rijeku preko Preluka do raskrižja s Ulicom Črnikovica. Nadalje prema Opatiji trče dalje ulicom Črnikovica i A. Štangera te Ulicom M. Tita do Slatine gdje je predviđeno okretište. U povratku trkači ne ulaze ponovno u ulicu A. Štangera već trče ulicom R. K. Jeretova prema Preluku i dalje do Rijeke.

Na Slatini će biti organiziran nastup glazbenog sastava i voditelja sportskog dijela Programa.

Predviđeno trajanje uspostave privremenog prometnog rješenje za trasu na području grada Opatije bit će od 10.00 do 15.00 sati.

Stoga se moli vozače, da se pridržavaju postavljene prometne signalizacije, kao i da eventualno svoja vozila ranije  izmjeste s trase zatvaranja prometa, budući da se vozila koja se zateknu  na trasi zatvaranja prometa, neće moći koristiti do završetka utrke. Molimo građane grada Opatije i njihove goste, da isto prihvatite s razumijevanjem.

U periodu održavanja utrke, od 10.00 do 15.00 sati,  sav promet prema i iz Opatije  moći će se odvijatiisključivo iz smjera Matulja i Ičića, budući da su u cijelosti zatvorene sve prometnice kroz Grad Rijeku od centra Rijeke do Preluka s morske strane.

Potrebno je istaknuti da svi koji dolaze u Grad toga dana, nakon što se promet zatvori predviđenim ulicama, mogu koristi ulaz u Grad Novom cestom, ulicom Velog Jože do Slatine i dalje Ulicom M.Tita prema Punta Kolovi. Stoga svima preporučujemo da mogu koristiti parkirna mjesta od Slatine do Punta Kolove uključujući i garažu Slatina, parkirna mjesta u Rakovčevoj ulici, kao i sva parkirna mjesta uz i na Novoj cesti (npr. Šetalište Carmen Sylve).

Svi posjetitelji i građani Grada Opatije koji se zateknu u Gradu prije zatvaranja prometa na parkirališnim mjestima iznad ulice M.Tita (Spinčićeva, tržnica, Laginjina, groblje Volosko Tošina), moći će nesmetano napustiti Grad svim prometnicima prema Novoj cesti.

S druge strane svi koji se zateknu u Gradu na parkiralištima duž Ulice M.Tita (Volosko, sportska dvorana, Felixa Peršića, M.Tita, Zert) moći će napustiti Grad izuzetno uz asistenciju (dozvolu) policije, službenih redara ili volontera ali samo pod uvjetom maksimalne sigurnosti ovisno o tijeku utrke. Stoga se moli vozače, da se pridržavaju postavljene prometne signalizacije, kao i da eventualno svoja vozila ranije izmjeste s trase zatvaranja prometa.

Autobusni promet prema Rijeci u cijelosti će se odvijati Novom cestom dok će prema Lovranu prometovati sa Slatine uobičajenom trasom do Punta Kolove i dalje prema Ičićima, a parkirališta turističkih autobusa na trgu Vladimira Gortana i na Tošini bit će u funkciji uz mogućnost prilaza s Nove ceste.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Maškarani klapski maraton 2021.

“Vrijeme u kojem živimo je i dalje nepredvidivo, ali mu se treba prilagoditi pozitivnim mislima i planovima, proći će i ...