Početna - KULTURA - Martinja pul Marčelji

Martinja pul Marčelji

Na temelju starih zapisa o proslavi Martinje u Marčeljima još prije 100-tinjak godina i usmene predaje starijeg stanovništva sela Marčelji, prije četrnaest godina pokrenut je program proslave Martinje u Staroj školi u Marčeljima.

„Martinja pul Marčeji“ jedina je takva manifestacija na području Općine Viškovo, ali i šire, otvorenog tipa za sve posjetitelje, vinare i prijatelje vina, koji mogu uzorke svoga proizvedenoga vina donijeti na ocjenu, kritiku, pohvalu i savjete kod vrsnih tehnologa s kojima Udruga već niz godina surađuje.

“Stoga Vas pozivamo na druženje vinara i prijatelja vina našega kraja, 09.11. (petak) u 20,00 sati u prostoriju Stare škole u Marčeljima, na tradicionalnu proslavu i obilježavanje Martinje”, navode organizatori.

PROGRAM
Srijeda, 07.11.2018.
18,00-21,00 – Prikupljanje uzoraka vina u prostoriji Boćarskog kluba „Marčelji“. (Prikupljeno vino će se ocijenjivati u 4 kategorije: domaće, miješano i sortno bijelo vino te crno vino. Uzorci se prikupljaju isključivo u staklenoj ambalaži. Od svakog vina potrebno je donijeti dva uzorka s naznačenim imenom i prezimenom proizvođača).

Petak, 09.11.2018.
20,00-20,30 Otvaranje manifestacije i uvodno izlaganje enologa o ovogodišnjoj berbi, Tomislav Pavlešić, dipl.ing.agr.
Osvrt i komentar na prikupljene uzorke vina te struči savjeti
20,30-21,00 Dodjela priznanja za najbolje ocijenjena vina i proglašenje ukupnog pobjednika „14. Martinje pul Marčeji“
21,20-00,00 Degustacija ocijenjenih uzoraka vina i druženje vinara i ljubitelja vina.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Uređena Šumska šetnica Opatija-Veprinac

45 smjerokaza i 10 poučnih ploča na 5 jezika    U okviru projekta RIVIERA4SEASON2 financiranog iz programa prekogranične suradnje INTERREG ...