Početna - IZDVOJENO - Matija Jagić iz Zaboka pobjednik METRO Junior Top Chefa
metro_chef_junior

Matija Jagić iz Zaboka pobjednik METRO Junior Top Chefa

Matija Jagić osvojio je titulu METRO Junior Top Chefa na finalu održanom u četvrtak 7. travnja u Kuhaoni. Matija i ostalih pet finalista morali su pripremiti carpaccio od brancina za predjelo, pačja prsa u umaku od vina i meda za glavno jelo te rustikalnu pitu od jabuka za desert. Zbroj ocjena članova žirija Matiji je osigurao pobjedu, dok je drugo mjesto zaslužio Marin Dvorničić iz Opatije, a treće mjesto osvojila je Tina Đerek iz Splita.

“Proteklih mjesec dana bilo je uzbudljivo, naporno i zabavno. Nije bilo lako kuhati za vrhunske hrvatske kuhare i baš sam zato ponosan na pobjedu u METRO Junior Top Chefu. Tijekom cijelog projekta najviše mi se svidjela edukacija na institutu KulIN, zbog čega me dodatno veseli ova pobjeda jer će mi omogućiti da edukaciju na KulINu nastavim na jesen”, izjavio je Matija Jagić, pobjednik METRO Junior Top Chefa.

Matija, koji je tijekom projekta dobio nadimak Ninja, osvojio je dvomjesečnu edukaciju na kulinarskom institutu KulIN koji s ALMA la Scuola Internazionale di Cucina Italiana razvija programe profesionalnog usavršavanja kuhara. Na prestižnom kulinarskom natjecanju Bocuse d’Or, čiji je METRO glavni partner, Matiji će se pridružiti Marin Dvorničić i Tina Đerek.

“Bilo mi je veliko zadovoljstvo upoznati mlade nade hrvatskog kulinarstva, osobno se uvjeriti u njihovu želju za učenjem i usavršavanjem. Iz mog iskustva, iznimno je važno već na početku karijere iz prve ruke saznati kako iskusni kuhari rade i razmišljaju, kako pristupaju poslu. Mislim da je sudjelovanje u METRO Junior Top Chefu našim finalistima omogućilo dobre temelje za daljnji razvoj i napredak u karijeri”, izjavio je Ante Udovičić, mentor u projektu i glavni kuhar restorana Paradigma.

U projektu METRO Junior Top Chef, METRO je okupio svoje dugogodišnje partnere Nenada Kukurina, Antu Udovičića i Maria Mihelja te kulinarski institut KulIN i Kuhaonu kako bi zajedno doprinijeli osnaživanju kuharske profesije u Hrvatskoj.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...