Početna - IZDVOJENO - Mato Jajalo pobjegao s priprema u Rovinju
web

Mato Jajalo pobjegao s priprema u Rovinju

Šokantna vijest stigla je iz Rovinja gdje nogometaši Rijeke odrađuju prvi dio zimskih priprema. Jedan od ponajboljih igrača Bijelih prošle jeseni i jedna od važnijih karika Kekove momčadi Mato Jajalo, napustio je tijekom noći Hotel Lone bez dozvole i znanja stručnog stožera. Cijela priča poprima još šokantnije obrise zna li se razlog bijega.

Prema neslužbenim informacijama, Jajalo je u ponedjeljak poslijepodne vodstvu Bijelih izrazio svoju želju za odlaskom s Kantride. Karijeru bi nastavio u jednom stranom klubu čime bi, prema njegovim riječima, riješio egzistencijalno pitanje. Na logičan zaključak klupske strane kako će na Kantridi razmotriti ponudu, Jajalo je, skrivajući ime potencijalnog novog poslodavca, ustvrdio kako ponude neće biti te zatražio slobodne papire. Nakon što taj prijedlog, razumljivo, nije pao na plodno tlo, novopečeni hrvatski reprezentativac odlučio se na neshvatljiv potez i samovoljno napustio pripreme. Na reakciju odgovornih u riječkom prvoligašu nije trebalo dugo čekati.

Ovakvo je ponašanje apsolutno neprihvatljivo za jednog profesionalca. Klub neće tolerirati da pojedinac, a tom smo pojedincu omogućili uzlet u karijeri gdje je postao i reprezentativac i kojeg redovito plaćamo, tretira klub na ovakav neprihvatljiv način. Ugovorom je vezan još dvije i pol godine i bez pristanka kluba ne može promijeniti sredinu. Još tijekom poslijepodneva pokrenut ćemo disciplinski postupak, a to je suspenzija i novčana kazna. Još ćemo razmotriti sve dozvoljene pravne korake jer je riječ o grubom kršenju radnih obaveza, rekao je sportski direktor HNK Rijeke Srećko Juričić.

Cijeli je slučaj zanimljiv u svjetlu informacije kako je ovakav pokušaj raskida ugovora Jajalo već izveo u Sieni pred koju godinu. I to uspješno. Prema svemu sudeći, kvalitetni je veznjak svoju epizodu na Kantridi završio, no ne na način kako je isplanirao. Bijeli mu neće izaći ususret jer u tom slučaju izravnu bi štetu pretrpio klub. I to ne samo jednokratnu materijalnu jer pitanje je tko bi se od igrača sljedeći odlučio na takav ili sličan potez pa bi riječka svlačionica za sedam dana ostala poluprazna.

Nije novost u svijetu nogometa da igrači i klubovi različito doživljavaju prava i obveze iz ugovora. Igrač potpisom ugovora stekne određena prava, prije svega materijalna, koja se na Kantridi posljednjih godina primjerno ispunjavaju. Ali istim tim potpisom prihvati i određene obveze, koje istovremeno čine i prava kluba, a u klubu ih se, u ovom slučaju, očito ne misle tek tako odreći.

Ovaj je događaj bitno promijenio i sliku tekućeg prijelaznog roka. Kek više ne može računati na Jajala, Moises je nedavno podvrgnut operativnom zahvatu koljena pa Juričić mora u potragu za novim rješenjima.

Mi smo već poduzeli sve potrebne korake. Kontaktiramo igrače koji bi zamijenili spomenuti dvojac. Riječ je o kvalitetnim pojedincima i adekvatne zamjene nije lako pronaći u kratkom vremenskom roku, zaključio je Juriči

Izvor: radio rijeka

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...