Početna - IZDVOJENO - Matulji postali početna stanica međunarodnog “puta okusa”
općina matulji

Matulji postali početna stanica međunarodnog “puta okusa”

Predstavnici TZO Matulji nedavno su dva dana sudjelovali na predstavljanju i razmjeni iskustava članica Međunarodnog udruženja Europskih destinacija okusa.

Predstavljanje te promocija destinacije s gourmet i ostalom turističkom ponudom održano je u mjestima Saletto, Ospedaletto Euganeo i Montagnana (okolica Padove). Susret je realiziran u svrhu predstavljanja i komuniciranja sa predstavnicima malih talijanskih, austrijskih, hrvatskih, slovenskih i slovačkih predstavnika koji razmjenom i usporedbom iskustava ”komuniciraju da postoje“.

Na susretu je bilo više od 120 novinara i komunikatora, predstavnika institucija i udruga, tvrtki, obiteljskih gospodarstva iz inozemstva, a sve na temu valorizacije proizvoda i vlastite destinacije. Predstavljanje se održava i direktnim izjavama učesnika, a upravo su specijalizirani gostujući novinari koji su prisustvovali radionicama jamstvo predstavljanja svih učesnika.

Osim predstavljanja Medice Kos iz Rukavca i proizvoda Buretić Bregi, usredotočili si se i na predstavljanje prirodnih i kulturnih znamenitosti s posebnim naglaskom na karneval.

Na sastanku je predložen i novi itinerar „Puta okusa“ na kojem bi polazna stanica bili upravo Matulji, a direktorica TZO Matulji Marijana Kalčić izabrana je za predsjednicu istog te kaže: ”Velika mi je čast da smo uvršteni u itinerar ”puta okusa“ jer to govori da su delegati i članovi prepoznali potencijal Matulja. Imamo što pokazati na svim poljima i članstvo u ovom Udruženju može nam puno pomoći u promociji i predstavljanju destinacije. Kao predsjednica novog puta truditi ću se iskoristiti sve mogućnosti i kanale promocije kako bismo Matulje uvrstili na turističku kartu „moram posjetiti“ mjesta, a da sam već počela aktivno raditi govori i podatak da će se slijedeći sastanak Udruženja održati u veljači na području naše općine!“.

Međunarodno udruženje Europskih destinacija okusa (Associazione Internazionale Azione Borghi Europei del Gusto) promovira manje poznata turistička mjesta kao i njihov kompletan potencijal bilo kulturni, eno-gastronomski, turistički… Projekt nastoji ujediniti i povezati Europska mjesta koja su manje turistički prepoznata i valorizirana, kako bi se napravila mreža kulturne razmjene.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...