Početna - IZDVOJENO - Matuljski vijećnik odzdravio sa “Za dom spremni”
foto: novilist.hr

Matuljski vijećnik odzdravio sa “Za dom spremni”

Učinio sam to zbog ljubavi prema NK Rijeci

U objašnjenju svog postupka Barak je kazao da je bio politički motiviran te da nije u njegovom činu bilo veličanja ustaštva.

“Pri izlasku iz Vijećnice jedan od vijećnika dobacio mi je da je sramota što mi je važnija HNK Rijeka nego Vijeće. Time su u meni proradili osjećaji ponosa, ali i sjete zbog svih utakmica naše HNK Rijeke koje od malih nogu redovito pratim, ponosan na Rijeku, Armadu čiji sam član, ponosan na sve navijače od Kirije, preko Grobnišćine, Bodulije do Liburnije i moga rodnog gornjeg matuljskoga kraja, odzdravio sam tom gospodinu »Za dom spremni« kao Hrvat, kao Matuljac, kao Rupljanin koji voli svoj kraj i svoj klub, HNK Rijeku, kazao je Barak i dodao kako nije bilo zle namjere.

Predsjednik Vijeća Slobodan Juračić je po službenoj dužnosti podnio prijavu i proslijedio je policiji i smatra da bi nezavisni vijećnik sam trebao dati ostavku, no prozvani Igor Barak koji se ispričao svima koje je svojim činom povrijedio, ističe antifašističke korijene i kaže da je u pozadini bila ljubav prema NK Rijeka

Priopćenje prenosimo u nastavku

Poštovani birači, mještani i mještanke Općine Matulji!

Nakon mog nastupa na sjednici Općinskog vijeća dana 28.studenog 2013. godine kojim sam potaknuo lavinu reakcija, osjećam potrebu da se ispričam svima koje sam eventualno tim činom povrijedio, ali isto tako i potrebu da ukažem na pozadinu cijelog slučaja.

Na početku želim reći da ne dozvoljavam da itko raspravlja i podmeće tezu kako podržavam fašističke ideje i opravdavam zločine koji su vršeni u ime te ideologije. Rođen sam i odrastao u susjedstvu strašnog stratišta iz 2. svjetskog rata, sela Lipe, u obitelji u kojoj su duboko usađene vrijednosti antifašizma i poštenje. I upravo to, izostanak poštenja i ikakve mrve morala, bio je okidač za moju reakciju.

Revoltiran činjenicom na koji se datum održava, i načinom na koji se vodi Općinsko Vijeće, te zgrožen omalovažavanjem svih neistomišljenika, napustio sam zajedno s još par vijećnika 6. sjednicu Općinskog vijeća Općine Matulji, i otišao bodriti našu Rijeku.

Pri izlasku iz jedan od Vijećnika dobacio da je sramota što mi je važnija HNK Rijeka nego Vijeće. Time su u meni proradili osjećaji ponosa, ali i sjete svih utakmica naše HNK Rijeke koje od malih nogu redovit pratim, ponosan na Rijeku, Armadu čiji sam član, ponosan na sve navijače od Kirije, preko Grobinšćine, Bodulije do Liburnije i mog rodnog gornjeg matuljskog kraja, odzdravio sam tom gospodinu ”Za dom spremni” kao Hrvat, kao Matuljac, kao Rupljan koji voli svoj kraj i svoj klub, HNK Rijeku.

Samu sjednicu predsjednik Vijeća vodio je u maniri odličnog učenika sistema koji je vladao godinama u SSSR-u a, usput manipulirajući i prešućujući dijelove dokumenata te dozvoljavajući da nas gospodin starijih godina iz redova SDP-a naziva ”seronjama”.

Nikakve zle namjere nije bilo u toj cijeloj priči, dapače napomenuo bih da sam član antifašista Općine Matulji, no ovdje je očito da su se okomili na mene, kao Vijećnika koji nema ”dlake na jeziku” i koji neće šutjeti o neradu općinske vlasti ,pozdravio sam ih pozdravom za kojeg ocjenjujem da pristaje takvom ponašanju, jer moram istaknuti da na moje pristojne pozdrave ”dobar dan” i ”doviđenja” pojedinci iz crno-crvene koalicije ne reagiraju jer ga valjda i ne koriste.

Od samog formiranja općinskog vijeća Barak Igor je crvena krpa u očima principijelne crveno-crne koalicije i osoba koju treba na bilo koji način ukloniti. Moram istaknuti da su članovi nezavisne liste ”mete za odstrel” SDP-a i HDZ-a u ovom vijeću, a da to šutke podržavaju i HNS i IDS. Sve je započelo s farsom pri izboru potpredsjednika vijeća, nastavilo se s formiranjem općinskih odbora a sve u skladu s izrečenim meni u lice ”izbrisat ćemo vas”. Proteklih tjedna taj je pritisak na mene i članove nezavisne liste kulminirao zato što smo tvrdili i još uvijek tvrdimo da je općina nakon odlaska načelnika na bolovanje radila nelegalno i da su donošene nepravovaljane odluke.

Credo banka, Gajanići, Jankovićev dolac, Miklavja , CPZZ , Čvor Šmogori, bauljanje na Beli Pondejak:

DA LI JE OVO NAPRIJED NABROJENO DOVOLJNO DA SE ZATRAŽI NJEGOVA OSTAVKA AKO SE VEĆ OD MENE ZBOG JEDNE NESMOTRENE, ISPROVOCIRANE REAKCIJE TO OČEKUJE???

Ako sam ikoga povrijedio ispričavam se! Napad na mene, a samim time na moje mještane, moj kraj, moj klub i ljude koji navijaju za taj klub i osjećaju ponos svog kraja teško će biti zaboravljen ili ispravljen, jer riječi nekad bole više od onoga što pokazujete ili ”glumite” da pokazujete!

I:Novilist

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...