Početna - AUTOMOTO - Mazda3 G165 na Grobničkoj stazi
mazda 3 165
foto: web

Mazda3 G165 na Grobničkoj stazi

Mazdu3 G165, najsnažniji model bez sumnje najboljeg vozačkog automobila u kompaktnoj klasi, podvrgli su nemilosrdnom testu na trkaćoj stazi da bi otkrili kako se potpuno serijski automobil ponaša u esktremnim uvjetima vožnje. I ostali su impresionirani njezinom uvjerljivošću, podatnošću i sigurnošću u vožnji na samoj granici. Ultramoderni dvolitreni atmosferac sa 165 KS izuzetno je elastičan i progresivno razvija snagu uz pravi sportski zvuk pa ga je pravi užitak “stiskati” do kraja. No još više veseli fantastičan mjenjač s kratko proračunatim prijenosima koji kao da su stvoreni za trkaću stazu.

Stoga su većinu grobničke staze vozili u trećoj i četvrtoj brzini, a brza ručica omogućuje munjevite izmjene brzina. U sportskoj vožnji točno vođenje automobila po putanji je od ključne važnosti, a Mazda3 ima izuzetno precizan te k tome još i vrlo izravan upravljač pa je upravljanje njome prave zadovoljstvo. No možda smo najviše ostali iznenađeni ovjesom i kočnicama koji su potpuno serijski, a pokazali su se više nego doraslima iznimno velikim opterećenjima i silama u vožnji stazom.

Vrlo grubi grobnički asfalt poznat je po tome što generira ekstremna opterećenja na aute. No osim potrošenih guma, Mazda3 ni nakon 50 krugova nije pokazivala niti najmanje znakove umora.

Jedino mjesto gdje do kraja možete iskusiti pune performanse svojeg automobila legalno i u sigurnim uvjetima je trkaća staza. Nažalost, u Hrvatskoj postoji samo jedna prava, ona na Grobniku.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...