Početna - GOSPODARSTVO - Međunarodna konferencija “SmartCard 2013”
Smart card 2013

Međunarodna konferencija “SmartCard 2013”

SmartCard2013, četrnaesta međunarodna konferencija o tehnologijama, normama i primjeni čip kartica u financijskim, trgovačkim i drugim djelatnostima održat će se od 30. rujna do 2. listopada 2013. godine u Opatiji, u Grand hotelu Adriatic.

Organizator Konferencije je Case d.o.o. Rijeka uz suorganizatore Hrvatsku gospodarsku komoru i Zagrebačku banku d.d.

Prvi dan Konferencije bavi se novim kartičnim tehnologijama i trendovima, standardi i smjernice su glavna tema drugog dana, a završni dan Konferencije bavi se temama vezanim uz rješenja i sigurnost.

Kroz predavanja i prezentacije, domaći i inozemni predavači predstavit će najnovija rješenja, projekte i trendove vezane uz kartično poslovanje i primjenu čip kartica u različitim djelatnostima, s posebnim naglaskom na sigurnost.

Novost ovogodišnje Konferencije su panel rasprave, s kojima započinje svaki konferencijski dan. Teme panela su: beskontaktna plaćanja (ponedjeljak), eTrgovina (utorak) i mobilna plaćanja (srijeda).

Pored predavanja i prezentacija, na Konferenciji će se održati i četiri radionice, a u okviru Konferencije i ove godine će, u pratećim prostorijama, biti postavljena izložba.

Sektor za bankarstvo i druge financijske institucije HGK nastavit će tradiciju predstavljanja rezultata istraživanja o kartičnom poslovanju. Na Konferenciji će se predstaviti najnovije istraživanje koje se odnosi na prvo polugodište ove godine, s osvrtom na razvoj kartičnog tržišta u posljednjih desetak godina. Naime, ovo istraživanje se provodi od 2000. godine, kroz uspješnu suradnju s bankama i kartičnim kućama, a obuhvaća različite podatke o karticama, bankomatima i EFT POS terminalima.

Na Konferenciji će se i ove godine okupiti domaći i inozemni proizvođači kartica, opreme i rješenja za kartice, banke, kartične kuće te druge institucije koje promiču nove tehnologije i upotrebu kartica, ne samo u financijskim uslugama već i drugim područjima (trgovina, promet, zdravstvo, uprava i dr.).
(Izvor: hgk.hr)

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...