Početna - IZDVOJENO - Međunarodna znanstvena konferencija “Economics of Digital Transformations” u Opatiji

Međunarodna znanstvena konferencija “Economics of Digital Transformations” u Opatiji

Četvrta međunarodna znanstvena konferencija Economics of Digital Transformations (EDT) DIGITOMICS otvorena je jutros u hotelu Ambasador u Opatiji. Ove  godine konferencija se održava od 23. do 25. lipnja 2021. godine u hibridnomu izdanju, odnosno dijeloim uživo, a dijelom  putem Zoom platforme. Međunarodna znanstvena konferenciju prošlih je godina polučila značajne, ne samo znanstvene rezultate, već je imala odjeka i u poslovnoj zajednici. Ove godine, glavna tema konferencije je “Economics and business of the post COVID-19 world”. Ujedno ove godine Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci obilježava šezdesetu godišnjicu postojanja.

Cilj ovogodišnje Konferencije je prikazati rezultate istraživanja eminentnih međunarodnih i domaćih istraživača s naglaskom na prilike kao i probleme do kojih dolazi zbog naglog razvoja digitalnih tehnologija te sve većeg upliva digitalizacije u ekonomske procese. Konferencija nije posvećena samo znanstvenoj javnosti. Održat će se niz izlaganja i panel diskusija o učincima pandemije na monetarni sustav, fiskalni sustav te lokalni ekonomski razvoj kao i šire na društveno-ekonomske procese. Stoga će na konferenciji prisustvovati i predstavnici važnih domaćih institucija i šira društvena zajednica.Ove godine na konferenciji će predavanje održati čuveni Brad DeLonga sa Sveučilišta u Berkeleyu, predstavnik nove keynesijanske ekonomske doktrine, koja je danas u zamahu. Osim svoje akademske karijere profesor DeLong u vrijeme administracije predsjednika Clintona, obavljao je funkciju zamjenika američke Državne riznice. Na panel diskusiji u petak 25. lipnja sudjelovat će i guverner HNB-a Boris Vujčić te Ante Žigman, predsjednik Upravnog odbora HANFE.

– U današnjem poslovnom svijetu nužno je neprestano educiranje i praćenje modernih trendova i tehnologija kako bismo svi bili što učinkovitiji u poslovnim sferama kojima se bavimo. U svijetlu poslovanja u uvjetima pandemije COVID- 19, kao i oporavka gospodarstva u post pandemijskim godinama došli smo do nekih potpuno novih i neočekivanih spoznaja o transformaciji ekonomskih procesa i otkrili potpuno nove, često i učinkovitije modalitete poslovanja. I mi u Gradu Opatiji, kao i mnoge druge lokalne samouprave, prolazimo svojevrsnu transformaciju kojom želimo osigurati bržu, transparentniju i učinkovitiju komunikaciju naših građana s gradskom upravom s krajnjim ciljem ostvarivanja svih prava naših građana, bolje dvosmjerne komunikacije i širenja kvalitetnih ideja. Vjerujem da nam je zajednički cilj razvoj modernog i uključivog društva, po načelima održive ekonomije, kazao je gradonačelnik Fernando Kirigin na otvorenju konferencije.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Jedna osoba ozlijeđena prilikom prometne nesreće na staroj cesti preko Učke!

Zbog izlijetanja kamiona na županijskoj cesti Vela Učka – Poklon, ova je cesta trenutno zatvorena za sav promet! Prema prvim ...