Početna - IZDVOJENO - Međunarodni festival Brazilske kulture
brazilska kultura

Međunarodni festival Brazilske kulture

Od 16. do 18. svibnja 2014. godine u Rijeci će se održavati Međunarodni festival brazilske kulture u Hrvatskoj. Događaju su se već odazvali gosti iz Francuske, Mađarske, Slovenije, Italije, Srbije, Grčke i Brazila. Predviđa se preko trideset izvođača (majstori i profesori capoeire zajedno s glazbenicima i plesačima). Obzirom na nadolazeća nogometna događanja u Brazilu, ovaj bi festival trebao biti uvod u prvu utakmicu na svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu; Brazil – Hrvatska.

Festival je baziran na spoju brazilske i hrvatske kulture, obuhvaćat će niz aktivnosti (radionice sambe, capoeire-brazilske borilačke vještine, gastronomski kutak, radionice tradicionalnih brazilskih instrumenata, radionice nakita s unikatnim brazilskim simbolima i drugo). Odvijat će se na nekoliko gradskih lokacija: Dvorana Mladosti, Academia de capoeira Rijeka, Riječko Korzo, Ugostiteljski objekt “Karolina”.

Projekt su podržali Grad Rijeka i Brazilska ambasada.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...