Početna - IZDVOJENO - Milanović ponovno nudi Petrovu mjesto predsjednika Sabora
božo petrov
foto: facebook

Milanović ponovno nudi Petrovu mjesto predsjednika Sabora

Hrvatski premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović ponovio je prijedlog da čelnik Mosta Božo Petrov postane predsjednik Sabora što je Petrov već jednom odbio kao promašenu ponudu fotelje.

Milanović je rekao da je SDP odgovorio na zahtjev Mosta da mu u pisanom obliku dostavi odgovore pristaje li na reforme o kojima se razgovaralo tijekom pregovora proteklih nekoliko dana.

“To je ono što je Most tražio. Mi smo tu, angažirajući najbolje što imamo, a to je stvarno najbolje u Hrvatskoj, odgovorili na to i dodali još nešto svoje. Nema nikakvih prepreka za suradnju. Ovo nije ponuda jer nije licitacija, nego prijedlog da gospodin Petrov bude predsjednik Sabora. Naravno, ako on to neće, mi ga nećemo predložiti, ali za prijedlog za predsjednika Sabora potrebna je trećina zastupnika”, rekao je Milanović.

Petrov je Milanovićevu ponudu u petak odbio, rekavši kako je Mostu najvažnije provesti reforme, a ne dobiti fotelje, ocijenivši promašenom ponudu Milanovića da prihvati mjesto predsjednika Hrvatskog sabora i podrži koaliciju Hrvatska raste u formiranju nove vlade.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko upitao je otkud uopće pravo Milanoviću da tako javno nudi nekom da bude nešto u državi te dodao kako HDZ nudi reforme.

Milanović u Bruxellesu sudjeluje na summitu EU-Turska.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...