Početna - IZDVOJENO - Ministarstvo znanosti za Europske sveučilišne igre daje 10 milijuna kuna
studentske igre

Ministarstvo znanosti za Europske sveučilišne igre daje 10 milijuna kuna

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta sudjelovat će u sufinanciranju projekta Sveučilišnih sportskih igara s 10 milijuna kuna, a najveći dio tog iznosa već je podmiren, poručuju iz Ureda za odnose s javnošću MZOS.

“Nakon što je Vlada RH u petak, 22. travnja usvojila uredbu o raspodjeli sredstava od igara na sreću, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta isplatit će 3,6 milijuna kuna za projekt Europskih sveučilišnih igara. Isplatom tog iznosa, Ministarstvo će u potpunosti ispunilo svoje dogovorene obveze od 10 milijuna kuna sufinanciranja projekta ESI 2016.”, piše u odgovoru Hini na upit o stavu ministarstva o financijskoj pomoći u realizaciji igara.

Iz MZOS ističu da su se, sukladno Elaboratu za kandidaturu Hrvatskog akademskog sportskog saveza za organizaciju Europskih sveučilišnih igara i Planu dotoka prihoda sredstva za razdoblje 2013.-2016., pored ministarstva za sufinanciranje igara obvezali i Grad Zagreb, Grad Rijeka te Hrvatski akademski sportski savez, a računaju i na podršku sveučilišta, što je i praksa drugih europskih sveučilišta.

“Važno je napomenuti kako je trenutna razina financiranja redovnih aktivnosti akademskog sporta iz proračuna za sport MZOS-a povećana za više od 300 posto u proteklom razdoblju, što govori u prilog tezi o podršci ovom projektu i aktivnostima Saveza”, ističu iz Ureda za odnose s javnošću MZOS-a i podsjećaju da će se idući tjedan održati sastanak sa svim sudionicima ovog projekta.

Iz organizacije ESI-a nisu željeli posebno komentirati priopćenje MZOS-a, ali nisu krili zadovoljstvo najavljenim sastankom i nastavkom komunikacije s ministarstvom. “Nejasnoća ima, ali se nadamo kako ćemo u izravnoj komunikaciji uspjeti sve ih otkloniti. Igre su projekt Republike Hrvatske i mi samo želimo da se prema njima tako i odnosi”, napominju iz organizacije Europskih sveučilišnih igara.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Udari bure do 163 km/h na Kvarneru, zabijelio se Platak

Poremećaj koji se premješta preko naših krajeva donio je puno vjetra i za sada malo oborina. Bura je ojačala u ...