Početna - IZDVOJENO - Mirza Džomba čestitao Zametovoj RINA Akademiji na postignutim rezultatima

Mirza Džomba čestitao Zametovoj RINA Akademiji na postignutim rezultatima

Proslavljeni hrvatski reprezentativac, bivši igrač Zameta i aktualni predsjednik Rukometnog saveza PGŽ – Mirza Džomba čestitao je mladim rukometašima Zameta na postignutim rezultatima. Zanimljivo je da je upravo Mirza Džomba bio jedan od inicijatora RINA Akademije čiji je glavni partner INA d.d. i u sklopu koje mladi rukometaši Zameta treniraju već nekoliko sezona.

Suradnja na ovom projektu je itekeko urodila plodom obzirom da su upravo polaznici RINA akademije standardni članovi prve ekipe RK Zamet te hrvatski kadetski reprezentativci. Fran Lučin, Veron Načinović, Patrik Martinović, Martin Mozetić, Tin Tomljanović, Luka Grgurević i Matija Starčević dio su zametove ekipe 2000. godišta koji su standardni članovi 1. ekipe. Koliku ulogu u seniorskoj ekipi imaju, možda najbolje govori podatak da su se, u proteklom kolu protiv ekipe Rudara iz Ruda, čak 6 igrača ove generacije upisali u strijelce te su pritom postigli 14 od ukupno 36 pogodaka uz čak 13 obrana vratara ove generacije.

Zametova generacija 2000. godišta jedna je od najuspješnijih generacija u Zametovoj povijesti i ekipa koja se u protekle 4 sezone okitila zlatnom, dva puta srebrnom i brončanom medaljom na Završnicama državnih prvenstava.

Upravo za navedene rezultate zametova ekipa 2000. godišta nagrađena je nagradom Grada Rijeke za Najuspješniju mušku kadetsku ekipu te nagradom PGŽ za izuzetne sportske rezultate u 2018. godini.

Mirza Džomba – predsjednik Rukometnog saveza PGŽ: “Drago mi je da je ova izuzetna generacija Zametovih rukometaša prepoznata i nagrađena od strane Grada Rijeke i PGŽ. Ovo je najbolji pokazatelj sustavnog rada i dobre suradnje s partnerom Akademije. Drago mi je da sam dio RINA Akademije od samog početka i zahvaljujem INA-i na suradnji koja je pomogla u razvoju nekad mladih perspektivnih igrača, a danas članova 1. ekipe i kadetskih reprezentativaca Hrvatske.”

Vedran Devčić – predsjednik RK Zamet: “U riječkom rukometu je bilo zaista dobrih generacija, ali u proteklih 30-tak godina ne pamtim generaciju koja je bila ovoliko ospješna, koja je osvojila ovoliko nagrada i dala toliko kadetskih reprezentativaca. Ponosni smo na vas i vjerujemo da ste tek na početku svojih uspješnih rukometnih karijera.”

Boris Konjuh – član uprave RK Zamet: “Čestitam igračima na svemu osvojenom u protekle četiri godine i drago mi je da su igrači ove generacije od ove sezone i standardni članovi prve postave naše seniorske ekipe. Koliko god uspjeha imaju iza sebe treba im biti jasno da od njih u budućnosti mnogo očekujemo i vjerujem da uz pravi rad možemo postići još i više.”

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za školsku/akademsku godinu 2020./2021.

Na temelju članka 16. Odluke o stipendiranju učenika i studenata (“Službene novine Primorsko-goranske županije“ broj 34/15), članka 44. Statuta Grada ...