Početna - IZDVOJENO - Mladi čuvari okoliša oslikali autobusna stajališta Fiumara i Žabica
oslikavanje
foto:moja rijeka

Mladi čuvari okoliša oslikali autobusna stajališta Fiumara i Žabica

U četvrtak su  članovi Eko centra Mladih čuvara okoliša iz Društva „Naša djeca“ oslikali autobusna stajališta Fiumara i Žabica, a pridružili su im se učenici Osnovne škole Centar, Osnovne škole Podmurvice i Ekonomske škole Mije Mirkovića.

„Mladi čuvari okoliša već dugi niz godina provode oslikavanje autobusnih stajališta u sklopu Europskog tjedna mobilnosti“, izjavila je Svjetlana Mazaroli-Jurišić, voditeljica Eko centra Mladih čuvara okoliša Društva „Naša djeca“ Rijeka, dodavši da su autobusne postaje ovom akcijom pretvorene u cvjetne oaze kako bi putnici čekali autobuse na lijepim cvjetnim mjestima. „Želimo odraslima skrenuti pažnju na korištenje javnog gradskog prijevoza“ dodala je Mazaroli-Jurišić te naglasila kako građanima ovo može biti i polazište za šetnju čime se osim uljepšavanja grada potiče i kretanje.

„Nadamo se da će Rijeka kao Europska prijestolnica kulture postati grad bez automobila, a Mladi čuvari okoliša nadaju se kako će do kraja 2020. godine oslikati sva stajališta u gradu te tako potaknuti ljude na neki drugi način življenja. I to je dio kulture“ zaključila je Svjetlana Mazaroli-Jurišić.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...