Početna - IZDVOJENO - Mladi informatičari plasirali se na državno natjecanje u Infokupu
Foto: web

Mladi informatičari plasirali se na državno natjecanje u Infokupu

Mladi polaznici programa za darovite Centra tehničke kulture Rijeka, Dino Ilić i Kristijan Vulinović, plasirali su se na državno natjecanje u Infokupu, koje će se održati od 17. do 20. ožujka 2014. u Primoštenu.

Daroviti mladi učenici, polaznici projekta “Biti pun/a znanja, biti kreativan/a, biti više svoj/a”, kojeg provodi Centar tehničke kulture Rijeka sudjelovali su u Infokupu 2014., učeničkom natjecanju iz područja informatike te su ostvarili odlične rezultate.

Infokup je učeničko natjecanje iz područja informatike. Učenici osnovnih i srednjih škola natječu se sa svojim vršnjacima iz Hrvatske u tri kategorije: Algoritmi, Osnove informatike i Razvoj softvera. Natjecanje ima tri razine: školsku, županijsku i državnu. Prva razina natjecanja, školsko natjecanje, Infokup 2014. održana je 21. siječnja, a na njemu je sudjelovalo 5470 natjecatelja s 845 mentora iz cijele Hrvatske, među njima i osam učenika koji pohađaju program za darovite u CTK Rijeka. Mjesec dana kasnije, 21. veljače, održano je Županijsko natjecanje, viša razina Infokupa 2014., na kojem su ostvareni najbolji mogući rezultati. Naime, Dino Ilić i Kristijan Vulinović, mladi informatičari iz Rijeke, plasirali su se na državno natjecanje koje će se održati u Primoštenu, od 17. do 20. ožujka 2014 godine.

Petnaest darovitih informatičara se zbog školskih obaveza vikendom okuplja u Centru tehničke kulture Rijeka kako bi zajedno vježbali, učili i pripremali se za natjecanja. Valja spomenuti da Dino Ilić i Kristijan Vulinović sudjeluju u programu za darovite učenike Centra tehničke kulture Rijeka već osam godina, a posljednje dvije i volonterski kao predavači učenicima mlađih uzrasta.

Želimo im puno uspijeha na državnom natjecanju!

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...