Početna - IZDVOJENO - Mlijeko i mliječni proizvodi Tonka nagrađeni i dobili priznanje
tonka
web

Mlijeko i mliječni proizvodi Tonka nagrađeni i dobili priznanje

Tonka mlijeko i mliječni proizvodi izabrani su među vodećim robnim markama u Hrvatskoj za 2015/2016 godinu. Kvalitetu na tržištu prepoznali su sami potrošači, dodijelivši im certifikat “Superior Award Product” i “Superior Award Quality”.

Superior Award istraživanje, čiji je cilj prepoznavanje onih marki na tržištu koje ostvaruju više od ostalih, provodi se primjenjujući metodologiju Purchase Behaviour Modelling u 110 zemalja svijeta koristeći naprednu metodologiju modeliranja ponašanja potrošača prilikom odluke o kupnji, odabirući pri tome najbolje od najboljeg. Online paneli su pažljivo smišljeni i raščlanjeni, kako bi što vjernije predstavljali bazu potrošača na pojedinim tržištima i regijama. Superior Award mjeri utjecaj na odluku o odabiru na osnovu kriterija iznimne kvalitete, servisa, dizajna, tehničke izvedbe, emocionalne privlačnosti i utjecaja na okoliš.

Osim toga, Tonka mliječni proizvodi su na obljetnici 10. godišnjice udruge Hrvatskih malih mljekara, dana 19.06. u slavonskoj Pleternici u sklopu Dana hrvatskih sireva, osvojili dvije zlatne medalje za kvalitetu proizvoda (Vrhnje za kuhanje i Vrhnje za šlag) te srebrnu medalju za Čokoladno mlijeko. Na čelu ocjenjivačkog stručnog tima je Zavod za mljekarstvo Agronomskog fakulteta u Zagrebu, sa prof. dr. sc. Jasminom Havranek, što samo potvrđuje dugotrajnu opredjeljenost PIK-a na kvalitetu proizvoda i zadovoljstvo potrošača.

PIK ima dugu tradiciju proizvodnje mlijeka, od 1941., te jedini u Primorsko-goranskoj županiji prerađuju mlijeko i mliječne proizvode. Opremljeni su vlastitim kemijskim i mikrobiološkim laboratorijem u svrhu praćenja kvalitete i zdravstvene ispravnosti mlijeka i mliječnih proizvoda, prema visokim ISO standardima.

Budući da otkupljuju i prerađuju isključivo mlijeko od hrvatskih proizvođača iz Gorskoga kotara, Istre i Like, vrlo teško je konkurirati sa cijenom mlijeka koje dolazi iz uvoza. Unatoč tim izazovima, veoma drže do hrvatskog proizvoda i autohtone, domaće sirovine te će i dalje ulagati u lokalnu proizvodnju i razvijati prepoznatljive riječke brandove.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...