Početna - IZDVOJENO - Modni ormar carice Sisi

Modni ormar carice Sisi

Otvorenje izložbe biti će 14. srpnja u 20,00 sati a zatim slijedi ekskluzivna modna revija u Parku Angiolina

Na konferenciji za medije predstavljen je ekskluzivni projekt koji će svoj svečani početak imati u nedjelju 14. srpnja u Švicarskoj kući gdje će u 20 sati izložba biti otvorena, a nastavak će uslijediti jedinstvenom modnom revijom koja će se održati s početkom u 21,30 na prostoru Parka Angiolina.

1

Kako je izjavio opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić, ova je izložba rezultat suradnje Opatije s austrijskim gradom Bad Ischlom te mađarskim gradom Godollom te potvrđuje povezanost Opatije s drugim dijelovima nekadašnje Austro-Ugarske monarhije kroz zajedničku povijest koja ih povezuje i spaja kroz stoljeća. Dujmić je zahvalio svima koji su se uključili u ovaj vrijedan projekt i pozvao Opatijce i posjetitelje da posjete ovu lijepu izložbu.

U ime organizatora Festivala Opatija, ravnatelj te ustanove Ernie Gigante Dešković najavio je svečano otvaranje izložbe i pozvao posjetitelje da posjete izložbu koja će biti otvorena do svibnja 2020., a koja je i opatijski doprinos EPK 2020. Prema njegovim riječima, ovo je posebna prilika vidjeti kako je izgledala odjeća carice Elizabete poznatije kao Sisi, koja je 1886. i boravila u Opatiji, a sve iz radionice mađarske obitelji Czedly u koju je zalazila sama carica.

3

Danas izložbu predstavlja članica te obitelji Monika Czedly, a sama izložba donosi i uvid u modu toga vremena. Posjetitelji će imati prigodu vidjeti kako je izgledala caričina odjeća za svakodnevicu, kako za posebne prigode, a izložba nudi i brojne druge detalje, nakit, fotografije i slike.

U posebnom ambijentu Parka Angiolina, netom nakon svečanog otvaranje izložbe, s početkom u 21,30 održat će se i prezentacija – modna revija odjeće carice Sisi, a posebnosti revije svakako su nastup mađarske pjevačice Anite Potvorski te postav revije koji će pokriti dio parka dok će publika, predvođena vodičem/naratorom Robertom Ferlinom šetati parkom te tako otkrivati modele i haljine.

Haljine će nositi, osim mađarskih dama, i poznate dame iz javnog života ovog podneblja: Daniela Gračan, Antonela Malis, Ivana Grabar, Ema Gračan, Vera Aničić, Vivian Jurković…. te djelatnice opatijske gradske uprave.

20190711_101840-(800×600)

Kako je najavljeno na konferenciji za medije, izložba će za javnost biti otvorena svakodnevno od 17 – 21, vikendom od 10 – 12 i 17 – 21 sat, a ponedjeljkom će biti zatvorena. Cijena ulaznice bit će 20 kn.

Modni ormar carice Sisi svakako će privući brojne posjetitelje jer se radi o jedinstvenoj izložbi još neviđenoj na ovim prostorima, a Opatija je idealno mjesto za ovakav događaj, kakav ne bi trebalo propustiti.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Državni tajnik za sport Tomislav Družak posjetio Kastav

Na susretu je bilo govora i o važnoj ulozi sporta u krizi koju je izazvala pandemija koronavirusa Državni tajnik za ...