Početna - IZDVOJENO - Monografija Branke Marčete

Monografija Branke Marčete

Nakon više od 5 godina obećanja, polovičnih radova, odugovlačenja, napokon je ugledala svjetlo dana monografija Branke Marčete, opatijske slikarice i učiteljice likovne kulture koja je otpratila četrdesetak generacija opatijskih učenika! Jučer su se mnogi njezini bivši učenici, sada već odrasli, okupili u vili Angiolina kako bi sudjelovali u prezentaciji monografije.

Ova monografija je samo dio ogromnog opusa kojeg je Marčeta učinila, koja je svojim radom bila avangarda za tradicionaliste, ali istovremeno suviše jasna za avangardiste, bila je svoja i upravo je time obilježila cijelo jedno razdoblje. Posebno je okupljene razveselila činjenica da je Marčeta, a danas ima 82 godine, do unatrag nekoliko godina aktivno vodila likovne grupe sa školarcima, a vitalnost i svoju privrženost učenicima je otkrila govoreći da još uvijek ima njihove radove doma. Neki su iz šezdesetih godina, neki iz sedamdesetih, a neki od tih učenika su jučer posjetili monografiju Branke Marčete.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...