Početna - IZDVOJENO - Mošćenice povratkom u 1637. godinu obilježavaju Kandaloru
kandalora
foto:facebook

Mošćenice povratkom u 1637. godinu obilježavaju Kandaloru

Kandalora, povijesni dan Mošćenica, održava se u ovu nedjelju, 12. veljače s početkom u Kandalora, s početkom u 15:30 sati. Program će se održati na više lokacija u starom gradiću. Organizator je Katedra Čakavskog sabora Mošćeničke Drage.

U restoranu Perun održat će se predstavljanje libra ”Gore na vršiće drage Mošćenice” Silvane Milotić koju će predstaviti urednica Cvjetana Miletić. U programu će sudjelovati i Robert Doričić, Mateo Rudan i Vokalna skupina Mareta.

Nakon toga, program će se preseliti na mošćeničku ”otvorenu scenu” gdje će se uprizoriti ”štorija va šest čini – leto 1637. na Mošćenicah”. Prvi čin održat će se pod šternum sv. Bartula, drugi u Etnografskoj zbirici, treći u galeriji ”Mićega Toneta”, četvrti u crkvi sv. Andrije, peti u Tošu, a posljednji šesti na Stražnice.

U predstavi za koju režiju i scenarij potpisuje Riccardo Staraj, sudjelovat će Edi Dešković, Mateo Rudan, Branko Lazarić, Silvana Milotić, Edo Adulmar, Dušan Rubinić – Kožul, Dušan Lazarić, Kristijan Drauž, Trio Svetega Bartula, Robert Mohović, Elena Rudan, Kor kaštela Mošćenice, Ratko Salamon – novi župan, Boris Škalamera – komunšćak, fotograf Olivier Kumičić i slikar Tonči Adulmar.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...