Početna - IZDVOJENO - Mošćenička Draga: Proračun narastao na 16 milijuna kuna
Mošćenička Draga

Mošćenička Draga: Proračun narastao na 16 milijuna kuna

Članovi Općinskog vijeća Mošćeničke Drage na svojoj sjednici održanoj u četvrtak navečer jednoglasno su usvojili proračun za iduću godinu i to na 16 milijuna kuna.

Ovo je dvostruko veći iznos od ”prosječnog” draškog budžeta, jer se tijekom 2015. godine planira realizirati dvije značajne investicije, novi dječji vrtić vrijedan 4 milijuna kuna te novu zgradu društvene namjene vrijednu nešto manje od pet milijuna kuna.

Zgrada će sadržavati dvije ordinacije opće medicine, ordinaciju dentalne medicine, ljekarnu, knjižnicu i polivalentnu dvoranu, te će tako promijeniti izgled centra Općine i pružiti novi standard zdravstvenih i kulturnih usluga mještanima.

Dječji vrtić prijavljen je i za sredstva fondova Europske unije, a za njega je već pribavljena sva potrebna građevinska dokumentacija, te se očekuje da će izgradnja krenuti na proljeće, ili najkasnije u jesenjim mjesecima. Ukoliko prijava na fondove EU ne prođe, Dražani će vrtić, kako je istaknuto na Vijeću, graditi vlastitim sredstvima jer im je prijeko potreban.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...