Početna - IZDVOJENO - MOST pozvao HDZ i SDP na sastanak: Ako će samo jedni doći, s njima nastavljamo
karamarko-petrov-milanovic
foto:RTL

MOST pozvao HDZ i SDP na sastanak: Ako će samo jedni doći, s njima nastavljamo

Most je pozvao u ponedjeljak točno u podne na sastanak koalicije Hrvatska raste i Domoljubnu koaliciju.

– U slučaju odaziva samo jedne strane, Most nezavisnih lista nastavit će razgovore samo s tom stranom o formiranju reformske Vlade – priopćili su iz Mosta.

– Također Most nezavisnih lista stoji na raspolaganju i za ranije sastanke sa svakom stranom pojedinačno, a sve u cilju pronalaženja što bržeg i kvalitetnijeg rješenja za trenutnu situaciju – piše u priopćenju. Navode i kako je danas, kada je prekinuta sjednica Sabora, jedino Most pokazao dosljednost u svojim namjerama.

– Domoljubna koalicija koja ima čak 59 mandata nije javno predložila svog mandatara niti podržala prijedlog koalicije Hrvatska raste o imenovanju Roberta Podolnjaka na mjesto predsjednika Sabora. Također, Domoljubna koalicija odbila je Mostov prijedlog o privremenom rješenju do kraja pregovora, kako bi se premostila sadašnja nestabilna situacija. S druge strane, koalicija Hrvatska raste bila je dobro upoznata s činjenicom da prijedlog neće podržati ni Robert Podolnjak ukoliko se ne dogodi konsenzus dvije stranke s najvećim brojem zastupnika, a ipak su ga očekujući ovakav rasplet događaja, predložili kao mandatara – objavio je Most i naveo kako tome u prilog ide i “high five” koji je Milanović dao Kotromanoviću.

– Most nezavisnih lista jedini nastupa posve odgovorno, iskreno, bez kalkulacija i s istinskom željom za dogovorom kako bi se izbjegli novi izbori i opravdalo povjerenje građana. Također, Most će još jednom ponuditi rješenje za izlazak iz ove pat pozicije u nadi da će obje strane shvatiti da njihovi dosadašnji potezi čine neizmjernu štetu hrvatskim građanima i odgađaju trenutak suočavanja s ključnim promjenama kroz koje Hrvatska mora proći – kažu u Mostu.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...