Početna - IZDVOJENO - Muška klapa Kastav predstavlja Hrvatsku na 8.Međunarodnom zborskom natjecanju
muska-klapa-kastav

Muška klapa Kastav predstavlja Hrvatsku na 8.Međunarodnom zborskom natjecanju

Muška klapa Kastav pod umjetničkim vodstvom Saše Matovine, sudjelovat će od 28. rujna do 01. listopada ove godine na 8. Međunarodnom zborskom festivalu i natjecanju ISOLA DEL SOLE 2016.

Na spomenuti Festival i Natjecanje, koje će se održati u talijanskom gradu Grado, Klapa odlazi na poziv Güntera Titscha, direktora ugledne međunarodne fondacije za zborsku glazbu INTERKULUTR Vörderverein e.V., do kojeg je došlo zahvaljujući čitavom nizu nagrada i uspjeha ostvarenih u zemlji, ali i na brojnim inozemnim gostovanjima tijekom njenog dugogodišnjeg djelovanja. Na spomenutoj, uglednoj međunarodnoj zborskoj manifestaciji će u 11 različitih natjecateljskih kategorija, nastupiti 29 zborova iz 15 zemalja svijeta: Austrija, Češka, Danska, Estonija, Hrvatska, Indonezija, Italija, Kina, Norveška, Njemačka, Rumunjska, Slovenija, Srbija, Švedska i Velika Britanija. Pri tome će našu zemlju predstavljati muška klapa Kastav i vokalno–instrumentalni sastav Jane iz Velike Gorice.

U natjecateljskom dijelu programa muška klapa Kastav će nastupiti u dvije kategorije i to u kategoriji A2 – Muški komorni zborovi a cappella i u kategoriji F – Folklor. Prvi natjecateljski nastup je u kategoriji A2 – Muški komorni zborovi a cappella i to u četvrtak, 29. rujna u bazilici sv. Eufemije u Gradu. Na njemu će biti izvedene sljedeće četiri skladbe: Signore delle cime (Giuseppe De Marzi), Oče naš (Ljubo Stipišić Delmata), Sedem si rož porezala mi (Zorko Prelovec) i Dalmatinski šajkaš (Armin Šrabec). Drugi natjecateljski nastup u kategoriji F – Folklor na rasporedu je u subotu, 01. listopada u Palazzo dei Congressi, a na njemu će Klapa izvesti repertoar usmjeren ka predstavljanju glazbene baštine Istre i Hrvatskog primorja te klasičnog klapskog repertoara: Vozila se po moru galija (dalmatinska narodna u obradi Rajimira Kraljevića), Loza u škripu (Rajimir Kraljević), Oj, Ivane, rode moj (dalmatinska narodna u obradi Silvije Bombardellija), Lipo ime (Mojimir Ćaćija), Linđo (Vladimir Berdović) i Bilo vavek veselo (Ivan Matetić–Ronjgov prema istarskoj narodnoj iz Šumbera).

Pored nastupa u natjecateljskoj konkurenciji, muška klapa Kastav će održati i cjelovečernji koncert u Palazzo dei Congressi u petak, 30. rujna te nastup na ceremoniji otvaranja Festivala u srijedu, 28. rujna.

Ovo vrlo značajno gostovanje muške klape Kastav, bit će realizirano uz veliku financijsku potporu Grada Kastva, Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Primorsko–goranske županije

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...