Početna - ZABAVA - Muška osobina na koju pada svaka žena
ljubav
foto:pexels

Muška osobina na koju pada svaka žena

Istraživanje objavljeno u stručnom časopisu “Evolutionary Psychology” objasnilo je neke od vječnih nesuglasica kada je riječ o muško-ženskoj privlačnosti.

Prvi dio testiranja obavljen je na 50 mladih osoba koje su trebale proučavati profile (fotografije i kratke video-uratke) 100 nepoznatih osoba te na temelju toga odlučiti koje osobe su im najprivlačnije. Rezultati su dali vrlo jasne odgovore – osobe koje su se najviše smijale i bile duhovite privukle su najviše pažnje, piše Dnevnik.hr.

Drugi dio istraživanja uključivao je 200 muškaraca i žena, slobodnih osoba u dobi od 20 do 30 godina. Svaka od ispitanica trebala je provesti 10 minuta sa svakim od muškaraca iz testiranja te nakon toga odlučiti koji od njih joj je najsimpatičniji i koje osobine su joj se najviše svidjele.

Iako su odgovori bili vrlo različiti, stručnjaci su zaključili kako su muškarci, koji su se trudili biti duhoviti, kod žena dobili najpozitivnije kritike. Isto tako, istraživanje nije povezalo duhovitost i inteligenciju.

Iako u ovoj priči faktor poput fizičke privlačnosti itekako igra ulogu, zaključak istraživanja zapravo je bio vrlo jednostavan – kada muškarac pokušava ispasti duhovit, a žena na njegove pokušaje reagira iskrenim smijehom, velika je vjerojatnost da će ga ona htjeti bolje upoznati. Ako se, pak, oboje ugodno smiju, velika je vjerojatnost da će se odnos razviti u nešto više.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradonačelnik uručio Povelju počasnoj građanki Anici Zubović

Gradonačelnik Fernando Kirigin i zamjenica Kristina Đukić danas su u Zagrebu posjetili Anicu Zubović, glazbenu umjetnicu koja od ove godine ...