Početna - IZDVOJENO - Muzej djetinjstva proslavio prvi rođendan
Foto: web

Muzej djetinjstva proslavio prvi rođendan

Prije nešto više od godinu dana na adresi Ivana Grohovca 2 otvoren je Peek&Poke Muzej djetinjstva,. Muzej je jučer proslavio svoj prvi rođendan. U povodu prvog rođendana Muzeja predstavljen je i prošireni prostor dijela muzeja nazvan »Ispred ekrana« koji će se koristiti kao mala pozornica za igrokaze, predstave i ostale prigodne programe.
Muzej će tako već 5. prosinca ugostiti poznatog ilustratora i grafičara Tomislava Torjanca. Dan ranije u muzeju će biti otvorena njegova izložba, 5. prosinca će biti održana radionica za klince, a navečer se priprema ležeran talk show o njegovom djetinjstvu, odrastanju, radu. Pozornicu će se iskoristiti i za programe koji su vezani uz Muzej kompjutora, a tamo se ne mogu održati zbog nedostatka prostora.

Novost u muzeju je i ekskluzivna izložba »Srednji vijek kroz figurice« u Playmobil izdanju, privatna zbirka kolekcionara Damira Kamenara. Također, najavljena su i web-stranice Peek&Poke Muzeja djetinjstva i Muzeja informatike, a priprema se i prigodan glazbeni program.

»Djetinjstvo se vratilo«
Do kraja studenog u tijeku je fotonatječaj »Djetinjstvo se vratilo«. Svi koji žele sudjelovati u njemu, najzanimljivije fotografije koje su im obilježile djetinjstvo mogu slati na adresu elina@kreativni.hr. Fotografije su podijeljene u tri kategorije – »Ponosan sam ovo je moja igračka iz djetinjstva!«, »Moje mjesto, moje igralište!« i »Vremenska kapsula«. U prvoj kategoriji očekuju se fotografije omiljenih igračaka i njihovih vlasnika, u drugoj omiljeno igralište iz djetinjstva, dok u treću kategoriju spadaju nedavno nastale fotografije koje će biti pohranjene i predstavljene za dva desetljeća. Za najbolje su pripremljene i nagrade.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...