Početna - IZDVOJENO - Muzej djetinjstva proslavio prvi rođendan
Foto: web

Muzej djetinjstva proslavio prvi rođendan

Prije nešto više od godinu dana na adresi Ivana Grohovca 2 otvoren je Peek&Poke Muzej djetinjstva,. Muzej je jučer proslavio svoj prvi rođendan. U povodu prvog rođendana Muzeja predstavljen je i prošireni prostor dijela muzeja nazvan »Ispred ekrana« koji će se koristiti kao mala pozornica za igrokaze, predstave i ostale prigodne programe.
Muzej će tako već 5. prosinca ugostiti poznatog ilustratora i grafičara Tomislava Torjanca. Dan ranije u muzeju će biti otvorena njegova izložba, 5. prosinca će biti održana radionica za klince, a navečer se priprema ležeran talk show o njegovom djetinjstvu, odrastanju, radu. Pozornicu će se iskoristiti i za programe koji su vezani uz Muzej kompjutora, a tamo se ne mogu održati zbog nedostatka prostora.

Novost u muzeju je i ekskluzivna izložba »Srednji vijek kroz figurice« u Playmobil izdanju, privatna zbirka kolekcionara Damira Kamenara. Također, najavljena su i web-stranice Peek&Poke Muzeja djetinjstva i Muzeja informatike, a priprema se i prigodan glazbeni program.

»Djetinjstvo se vratilo«
Do kraja studenog u tijeku je fotonatječaj »Djetinjstvo se vratilo«. Svi koji žele sudjelovati u njemu, najzanimljivije fotografije koje su im obilježile djetinjstvo mogu slati na adresu elina@kreativni.hr. Fotografije su podijeljene u tri kategorije – »Ponosan sam ovo je moja igračka iz djetinjstva!«, »Moje mjesto, moje igralište!« i »Vremenska kapsula«. U prvoj kategoriji očekuju se fotografije omiljenih igračaka i njihovih vlasnika, u drugoj omiljeno igralište iz djetinjstva, dok u treću kategoriju spadaju nedavno nastale fotografije koje će biti pohranjene i predstavljene za dva desetljeća. Za najbolje su pripremljene i nagrade.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) Učenici Ugostiteljske škole Opatija priključili su se projektu volonterskog maratona mladih “72 sata bez kompromisa”

Vrijedni učenici Ugostiteljske škole Opatija priključili su se projektu volonterskog maratona mladih “72 sata bez kompromisa” u Rijeci. Učenici slastičari ...