Početna - IZDVOJENO - Na Badnjak diljem Liburnije ugodna druženja
Matulji Božić 2013
Foto: Afs Franjo Slavić

Na Badnjak diljem Liburnije ugodna druženja

U većim liburnijskim centrima, Opatiji, Matuljima i Lovranu, na sam Badnjak organizirana su družnja za građane uz “čašicu” razgovora, ali i marendu.

Tako je u Matuljima druženje građana organizirano na sam Badnjak u vremenu od 10 do 12 sati, ispred općinske zgrade, a laganu marendicu upotpunit će koncert klape Nokturno. Istoga dana završava i Božićna šetemana, i to navečer, od 23 do ponoći kada će najljepše božićne pjesme i operne arije u Crkvi Krista Kralja otpjevati sopranistica Goranka Tuhtan i tenor Marin Tuhtan, uz klavirsku pratnju Filipa Faka.

U Lovranu, tradicionalno blagdansko druženje, manifestaciju ”Vilja Božja va Lovrane” organizira UHBDR Lovran u suradnji s Puhačkim orkestrom Lovran i moto-klubom ”Morski konjić” iz Ičića. Na sam Badnjak, druženje će se održati od 10 do 13 sati u centru mjesta – ”pod marunom”, a tada će članovi UHBDR-a prigodnom hranom i pićem počastiti sugrađane, a članovi moto-kluba obradovat će djecu božićnim darovima.

U Opatiji će se druženje organizirati isto na Badnjak, kod tržnice, u 10 sati gdje će učenici Ugostiteljske škole pripremiti frigane ribice.

Vidimo se!

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...