Početna - IZDVOJENO - Na čvoru Orehovica otvoren lokalni izlaz prema Trsatu i Sušaku
otvoreni izlaz

Na čvoru Orehovica otvoren lokalni izlaz prema Trsatu i Sušaku

Spoj između riječke obilaznice i državne ceste na Kačjaku koja vodi do KBC-a Sušak i Sveučilišta na Trsatu dugačak nešto manje od 700 metara otvoren je zahvaljujući privremenoj uporabnoj dozvoli koju je odobrilo Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja.

Dodatna važnost ovog izlaza leži u činjenici da je to sada ujedno i najbliži izlaz za KBC – lokalitet Sušak , odnosno u hitnim slučajevima upravo ovaj izlaz može donijeti toliko potrebne minute da se spasi nečiji ugorženi život,piše portal rijecan.in

Gradnja ovog izlaza započela je još u travnju prošle godine a završena je 15. Studenog. No izlaz nije mogao odmah biti pušten u promet – od tog datuma trajalo je ishodovanje uporabne dozvole što je sada „prelomljeno“ odlukom Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja o odobrenju privremene uporabne dozvole.

Novi lokalni izlaz omogućit će vozilima koja obilaznicom dolaze iz smjera Opatije da nakon izlaza iz tunela Trsat skrenu udesno prema državnoj cesti koja vodi prema Kačjaku i Trsatu ili prema Orehovici i Banskim vratima.

Vrijednost radova bila je 2,88 milijuna kuna bez PDV-a, investitor su bile Hrvatske ceste, a gradnju je obavio GP Krk.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...