Početna - IZDVOJENO - Na Gmailu trenutačna pokrivenost internet populacije je 94%
gmail
arhiva

Na Gmailu trenutačna pokrivenost internet populacije je 94%

Ideja da apsolutno svi mogu koristiti potpuno lokaliziranu verziju najpopularnijeg web servisa za elektroničku poštu sve se više bliži svom ostvarenju.

Do sada je Gmail bio lokaliziran na 58 svjetskih jezika, a na službenom blogu objavljeno je kako je dosadno 13 novih jezika, odnosno prijevoda, čime se Googleov servis za elektroničku poštu pomaknuo na 94% pokrivenosti svjetske internet populacije.

Uz dosadašnje, 13 novih članica „Gmail obitelji“, kako su to nazvali u Googleu su sljedeći jezici: Afrički, Armenski, Azerbejdžanski (Azeri), Kineski (Hong Kong), Francuski (Kanada), Galicijski, Gruzijski, Kmerski, Lao, Mongolski, Nepalski, Sinhala i Zulu. Svi korisnici kojima su navedeni jezici materinji mogu odmah početi koristiti postavke prilagođenje njihovom govornom području, a Google za sada nije objavio kada će implementirati podršku za ostale jezike. Iako, napominju kako se neće zaustaviti na ovome, njihov jedini cilj – potpuna lokalizacija na svim svjetskim jezicima će prije ili kasnije biti ispunjen.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...