Početna - GOSPODARSTVO - Na Liburnijskom području bez nabavke novih službenih automobila
Foto: Marin Aničić

Na Liburnijskom području bez nabavke novih službenih automobila

Na području Opatije, Lovrana, Matulja i Mošćeničke drage nema nabavke novih službenih automobila. Čelnici Liburnije ne povode se za primjerom državnog vrha po pitanju nabavke novih vozila. Za sada se ni ne razmišlja o nabavku novih vozila. Vozni park Opatije, Matulja i Lovrana definitivno nije »mlad«, dok primjerice u Mošćeničkoj Dragi čak ni ne postoji.

Općina Lovran raspolaže s jednim službenim vozilom i to Opel Astrom proizvedenom 2006. godine. Prema riječima načelnika Alana Sankovića, to je auto kojeg ponajviše koriste djelatnici jedinstvenog upravnog odjela općine.

“– Za obavljanje dnevnih zadaća koristim se svojim privatnim autom, a tek povremeno za primjerice putovanje do Zagreba, Poreča i slično koristim službeni automobil. Za sada ni ne pomišljamo o nabavci novog auta. Opel astra možda godištem nije najnovija, ali ima tek 52.000 prijeđenih kilometara. Dok ne prijeđe barem 150.000 kilometara mislim da ne bi trebali uopće ni razmatrati mogućnost kupnje novog auta za općinski vozni park” – ističe Alan Sanković.

U najmanjoj liburnijskoj općini, Mošćeničkoj Dragi, službeni automobil ne postoji. Sve dnevne zadatke na terenu, zaposlenici Općine, obavljaju svojim privatnim automobilima. Praktički svi, od komunalnog redara, pa do pročelnika i načelnika koriste privatne automobile kako bi obavili poslovne zadatke u ovoj terenom prostranoj općini. Da nemaju namjeru kupovati službeni automobil potvrdio je i načelnik Općine Mošćenička Draga Ratko Salamon naglasivši međutim kako je ne tako davno postojala namjera da se kupi jedno vozilo koje bi služilo zaposlenicima općine.

“– Za prošlog mandata vijećnici su htjeli da se nabavi jedno vozilo za potrebe Općine. Razmišljalo se o kupnji Pande s pogonom na sva četiri kotača, ali sam tu mogućnost odbio. Smatrao sam bitnijim da novac damo za, primjerice, bolji vozni park vatrogasaca te smo kupili Ladu Nivu za njihove potrebe” – objasnio je Salamon.

Matuljski načelnik Mario Ćiković vozi Citroen C5 2008. godište. Jedan je to od tri automobila koja čine vozni park Općine Matulji. Uz njega općinski zaposlenici na raspolaganju još imaju dva Renaulta i to Megan i Clio, a kako kaže voditelj odsjeka za komunalni sustav Ronald Puharić , nemaju namjeru tako skoro investirati u obnovu općinskog voznog parka ili eventualnu kupnju novog automobila. Samo kratko komentira, aludirajući na naručene automobile Vlade RH, kako »Općina Matulji po tom pitanju nije u trendu.«

Trenutačno procijenjena vrijednost voznog parka Grada Opatije temeljena na katalogu HAK-a je oko 260.000 kuna. Procjena je to sedam automobila i jednog mopeda koji se nalaze u gradskom voznom parku. Gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić koristi se višom srednjom klasom vozila – Hyundai Sonatom, automobilom koji je nabavljen još 2008. godine. Te iste godine vozni park grada proširen je za još dva vozila gradske klase, a nakon toga 2010. godine još jednim vozilom gradske klase.

Od ove godine u gradskom voznom parku nalazi se i Mazda Premacy 2.0 ITD – monovolumen proizveden 2001. godine čija vrijednost još nije procijenjena. Riječ je o vozilu koje je stečeno temeljem Rješenja o naslijeđavanju, no koje nije u voznom stanju i proteklih je dana bilo »pod ledom« u Mrkoplju.

– U ovom trenutku proračunom nije predviđena nabavka novih vozila u bilo kojem obliku (kupnja, lizing, najam), poručuju iz Grada Opatija, a gradonačelnik Ivo Dujmić dodaje kako za duža putovanja rađe koristi svoj privatni automobil, posebno zimi zbog uvjeta na cesti i opreme, piše novilist.hr

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...