Početna - IZDVOJENO - Na Platku prvi skijaši, novi snijeg spremno čeka šest staza
platak

Na Platku prvi skijaši, novi snijeg spremno čeka šest staza

Prvi snijeg u novoj godini otvorio je sezonu na Platku, skijalištu u neposrednoj blizini Rijeke. Već je krenuo val  velikog broj ljubitelja zimskih radosti iz Rijeke, Gorskog kotara, mnogih drugih županija, ali i susjednih zemalja.

Tridesetak centimetara snijega i temperatura oko ništice dovoljan su poziv skijašima i sanjkašima da dođu na Platak. Ovo sve popularnije odredište u 2016. godini nudi mnogo novih sadržaja te čak šest skijaških staza. Ako uvjeti to dopuste, odnosno ako snijega bude barem pola metra, radit će Radeševo 1 i 2, Turistička staza, Zavoj 19, Pribeniš, Tešanj te dječja pokretna traka, kaže Davorin Klobučar iz Goranskoga sportskog centra.

Platak postaje pravi nacionalni sportsko-rekreacijski centar. Skijalište je otvoreno svakog dana od 9 do 16 sati, rade i dva planinarska doma. Cesta se redovito čisti, a dobra vijest za one koji na automobilima nemaju zimsku opremu, na Platak od ove godine vikendom mogu – autobusom iz Rijeke. Polasci su svake subote i nedjelje u 9 sati s Trga bana Jelačića, a u 15 sati autobus će s Platka kretati u Rijeku.

Na  Platku se okupljaju brojni izletnici – odrasli i djeca, održava se škola skijanja te sanjkanje uz pokretnu traku pri dnu Radeševa. Za skijanje po Radeševu od vrha do dna još nema dovoljno snijega, ali otvorena je Turistička staza. Sve aktualnosti redovito možete pratiti na internetskoj stranici platak.hr.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...