Početna - IZDVOJENO - Na rolama od Dubrovnika do Pule
role
foto: web

Na rolama od Dubrovnika do Pule

Tri entuzijasta pulskog Koturaljkaškog kluba Pula Inline Arsen Lazarić Lazo, Stanko Čačinović i Sven Divjak u ponedjeljak, 5. svibnja startat će na rolama iz Dubrovnika i zaputiti se u trinaestodnevnu avanturu duž jadranske obale. Cilj ovog podviga nazvanog “Kotačićima po Jadranu” biti će u nedjelju, 18. svibnja, u Puli.

Ukupno će, kažu, prijeći oko 600 kilometara, a dnevno će u prosjeku odvoziti 60 kilometara. Prvog dana kotačiće će zagrijati na 45,9 kilometara dugoj ruti od Dubrovnika do Zatona Donjeg, u utorak će na putu od Zatona do Ploča prevaliti 54,4 kilometara, a u srijedu od Ploča do Makarske 52,5 kilometara. U četvrtak slijedi trasa duga čak 62,5 kilometara od Makarske do Splita, a u petak od Splita do Primoštena 59,1 kilometar. U subotu će na potezu od Primoštena do Vodica voziti 40,4 kilometara, a u nedjelju od Vodica do Zadra 62,7 kilometara. Isto toliko kilometara prijeći će vozeći od Zadra do Novalje u ponedjeljak, a u utorak, 13. svibnja neće voziti jer će “skoknuti” do Ljubljane na finalnu tekmu slovenskog prvenstva, s koje se, poručuju – sigurno vraćaju s medaljom.

Nastavljaju odmah u srijedu, trasom Novalja – Rab – Krk, a u četvrtak slijedi 48,2 kilometra duga od Krka do Rijeke, dok će se u petak na rolama spuštati 27,9 kilometara od Rijeke do Mošćeničke Drage. U subotu nastavljaju do Labina kada će prevaliti nešto manje od 30 kilometara, a posljednjeg dana, u nedjelju, u Pulu će se vratiti nakon odvoženih 42,8 kilometara od Labina. Dolazak planiraju oko 9.30 sati ispred Mercatora.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...