Početna - IZDVOJENO - Na Silvestrovo “Orašar” u “Zajcu”
foto: kigo.hr

Na Silvestrovo “Orašar” u “Zajcu”

“Orašar”, baletni obiteljski klasik Petra Iljiča Čajkovskog u koreografiji i režiji Ronalda Savkovića i pod dirigentskim vodstvom maestra Igora Vlajnića ovog će se Silvestrova odigrati u Hrvatskom narodnom kazalištu “Ivana pl. Zajca” i to nakon punih 26 godina.

Dakle, u utorak, 31. prosinca u 18.00 sati započinje “Silvestrovo u Kazalištu” predstavom “Orašar”. Za obiteljske dolaske, djeci su osigurane besplatne ulaznice (treba ih podignuti na blagajni Kazališta), a u produženoj pauzi predstave bit će upriličena prigodna zakuska za sve posjetitelje uz, naravno, u čašu pjenušca.

Uloge:
Ulogu Clare će plesati Marta Kanazir, ulogu Princa Joseph Caine, dok će Drosselmeyera plesati Andrei Köteles, a Snježnu kraljicu Cristina Lukanec. Fritza pleše Borna Šebelja, a Colombinu Paula Rus. Španjolski ples plesat će Irina Köteles i Daniele Romeo, Arapski ples Marta Voinea Čavrak i Leonid Antontsev, Kineski ples Paula Rus i Svebor Zgurić, Ruski ples Anna Ponomareva i Martin Grainger. Dvije arapske pratilje bit će Tena Ferić Dokmanović i Tanja Tišma, a dva Arapa Dimitrij Andrejčuk i Vitalij Klok. Praline će otplesati Anka Zgurić i Laura Orlić, a Valcer cvijeća cijeli baletni ansambl. U ulozi Mame vidjet ćemo Oxanu Brandibouru, u ulozi Djeda Dimitrija Andrejčuka, a Dadilja će biti Danijela Menkinovski. Uz njih, u predstavi sudjeluje ansambl djevojčica i dječaka te članovi riječke Academije di Capoeira i članovi parkour skupine Ri-Run iz Rijeke.
Scenografsku palicu drži Dalibor Laginja, kostime potpisuje Aleksandar Nošpal, dramaturgiju Darko Lukić, a a svjetlo Dalibor Fugošić.

Provedite obiteljsko Silvestrovo uz popularnu bajku “Orašar”!

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...