Početna - GOSPODARSTVO - Na Viškovu nova sportska dvorana u zoni Halubjana
Foto: web

Na Viškovu nova sportska dvorana u zoni Halubjana

Na javnoj dražbi kod Općinskog suda u Rijeci Općina Viškovo namjerava kupiti dvije parcele ukupne površine 7.155 četvornih metara, gdje je Detaljnim planom uređenja sportsko-rekreacijske zone Halubjan planirana izgradnja nove sportske dvorane. Zemljište je u vlasništvu riječke tvrtke Kamelot, a trenutno pod ovršnim teretima Hypo Alpe Adria Banke i Republike Hrvatske. Općinsko vijeće ovlastilo je općinskog predstavnika da na javnoj dražbi smije kupiti spomenuto zemljište maksimalno do iznosa od 273 kune po četvornom metru, utvrđenom u elaboratu ovlaštenog stalnog sudskog vještaka graditeljske struke i područja graditeljstva Zlatka Košćine. Prema tom elaboratu tržišna vrijednost zemljišta iznosi 1.953.315 kuna, a u postupku sudske dražbe, ovisno o eventualnom interesu drugih kupaca, izračunata se vrijednost može umanjiti ili povećati.

Zamjenik viškovske načelnice Denis Mladenić pojasnio je kako je sudska dražba prilika za Općinu da osigura prostor za buduću sportsku dvoranu. Dodao je i kako je postojeća dvorana školska te prvenstveno namijenjena izvođenju nastave tjelesnog odgoja, a kako se nastava u OŠ Sv. Matej odvija u dvije smjene, slobodnih termina za potrebe udruga u sportu i kulturi ne ostaje, dok bi nova dvorana sve to pružila.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...